Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

OKLAHOMA CITY - Košarkarji Dallas Mavericks so s porazom začeli polfinale zahodne konference v severnoameriški ligi NBA. Luka Dončić in soigralci so v gosteh pri Oklahoma City Thunder izgubili s 95:117. Oklahoma tako vodi z 1:0 v zmagah, ekipi pa igrata na štiri zmage. Dončić ni imel svojega večera, zbral je 19 točk, temu je dodal devet podaj in šest skokov. Točko več je dosegel Kyrie Irving, Daniel Gafford pa je vpisal 16 točk in 11 skokov. Prvo tekmo polfinala vzhodne konference so odigrali Boston Celtics in Cleveland Cavaliers. Kelti so pričakovano zmagali, končni izid je bil 120:95.

NEW YORK - Center košarkarskega moštva Minnesota Timberwolves Rudy Gobert je bil že četrtič izbran za najboljšega obrambnega igralca severnoameriške lige NBA. S tem je ob Benu Wallaceu in Dikembeju Mutombu postal tretji igralec v zgodovini lige, ki mu je to uspelo štirikrat, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

DENVER - Branilec košarkarske ekipe Denver Nuggets Jamal Murray bo moral severnoameriški ligi NBA plačati 93.000 evrov. Omenjeni znesek bo moral Murray poravnati zaradi tega, ker je med ponedeljkovo tekmo v Minnesoti v sodnika vrgel več predmetov, med drugim tudi grelno blazino, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V prvem krogu letošnje končnice so Nuggets izločili ekipo Los Angeles Lakers, trenutno v polfinalu zahodne konference proti Minnesoti zaostajajo z 0:2 v seriji na štiri zmage.

NEW YORK - Hokejisti New York Rangers so v polfinalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL po dveh podaljških s 4:3 premagali Carolino Hurricanes in vodijo z 2:0 v zmagah. V zahodni konferenci pa je prvo polfinalno tekmo v gosteh po podaljšku s 4:3 dobil Colorado Avalanche proti Dallas Stars. Ekipe igrajo na štiri zmage.

lr/xb/lr
© STA, 2024