Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so doma na šesti tekmi končnice lige NBA s 114:101 premagali Los Angeles Clippers in se s 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog. V polfinalu zahodnega dela se bodo igralci slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki se je izkazal z 28 točami, 13 podajami in sedmimi skoki, pomerili z ekipo Oklahome City Thunder. Tako sta znana oba para polfinala na zahodnem delu, v drugem bodo igrali branilci naslova prvaka Denver Nuggets in Minnesota Timberwolves. Na vzhodnem pa je ekipa Orlando Magic tokrat premagala Cleveland Cavaliers s 103:96 in skupni izid izenačila na 3:3.

SALT LAKE CITY - Športni plezalci so se zbrali v Salt Lake Cityju in v olimpijskem mestu iz leta 2002 na tekmi svetovnega pokala opravilu s kvalifikacijami na balvanih. Najboljša v slovenski reprezentanci je bila Katja Debevec na devetem mestu in se je uvrstila v polfinale, kjer bo tekmovala tudi Lucija Tarkuš po 16. mestu v kvalifikacijah. Timotej Romšak je bil 15. in se je tudi uvrstil v polfinale. Julija Kruder je končala na 28. med 55 plezalkami. Na 25. med 62 tekmovalci je bil Gregor Vezonik, 33. pa Matic Kotar.

LOS ANGELES - Najboljši slovenski hokejist vseh časov, 36-letni Anže Kopitar, je dejal, da bi se lahko tekmovalno upokojil leta 2026 po izteku svoje prihajajoče dveletne pogodbe z Los Angeles Kings, ki začne teči naslednjo sezono, je na svoji spletni strani objavila severnoameriška NHL, najmočnejša hokejska liga na svetu. Kopitar je s kralji v letih 2012 in 2014 dvakrat osvojil Stanleyjev pokal in 6. julija z njimi podpisal novo dveletno pogodbo v skupni vrednosti 14 milijonov dolarjev, ki velja do konca sezone 2025/26.

LAS VEGAS - Hokejisti Vancouver Canucks so v prvem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL z 1:0 v gosteh premagali Nashville Predators in se s 4:2 v zmagah uvrstili v polfinale na vzhodnem delu. Na zahodnem so branilci naslova Vegas Golden Knights doma z 2:0 ugnali Dallas Stars in izid v zmagah izenačili na 3:3.

jz/jz
© STA, 2024