Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Košarkarji Dallas Mavericks so na peti tekmi četrtfinala zahodne konference v severnoameriški ligi NBA s 123:93 visoko premagali Los Angeles Clippers. S tem so v seriji na štiri zmage povedli s 3:2. Slovenski košarkarski as Luka Dončič je v 39 minutah na parketu dosegel 35 točk, deset podaj in sedem skokov. Iz igre je zadel 14 od 26 metov.

EDMONTON - Hokejisti Los Angeles Kings so izpadli v četrtfinalu končnice v zahodni konferenci severnoameriške lige NHL in končali sezono 2023/24. S 4:1 v zmagah jih je izločilo moštvo Edmonton Oilers. To je peto tekmo v domači dvorani dobilo s 4:3. Slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce. Edmonton je bil tako v prvem krogu končnice še tretjič zapovrstjo usoden za Los Angeles.

KOPER - Slovenska moška rokometna reprezentanca bo kvalifikacijski tekmi proti Švici za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2025 odigrala brez Gašperja Marguča, je sporočila Rokometna zveza Slovenije. Desnokrilni igralec je bil moral udeležbo odpovedati zaradi težav z ahilovo tetivo, ki so mu preprečile tudi nastop na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov. Selektor Uroš Zorman je na priprave dodatno vpoklical člana Zagreba Aleksa Kavčiča.

LJUBLJANA - Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je zaradi kršenja pravil in nepravične obravnave Kajakaške zveze Slovenije KZS ostala brez možnosti za nastop na olimpijskih igra v Parizu, je sporočila njena služba za odnose z javnostmi. Ponomarenko Janić od KZS zahteva ravnanje skladno s pravili in uvrstitev v reprezentanco za dodatne evropske kvalifikacije ali organizacijo tekmovanja, ki bo v skladu s pravili in bo štelo kot izbirno za uvrstitev v reprezentanco.

WASHINGTON - Ameriška protidopinška agencija Usada je zahtevala neodvisno preiskavo primera 23 kitajskih plavalcev, ki so padli na dopinških testih pred olimpijskimi igrami v Tokiu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Svetovna protidopinška agencija Wada je primer iz začetka leta 2021 zaradi kontaminacije zaprla brez kazni za kitajsko delegacijo. Usada se je v sporočilu za javnost odzvala kritično, saj naj bi Wada v dokumentu navajala polresnice in sebično racionalizirala primer.

alz/alz
© STA, 2024