Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PARIZ - Organizatorji olimpijskih iger v Parizu so določili termine tekem rokometnih turnirjev v moški in ženski konkurenci, je sporočila Rokometna zveza Slovenije RZS. Slovenske rokometašice uvodni dvoboj proti Danski čaka že dan pred slovesnim odprtjem iger, in sicer v četrtek, 25. julija, ob 9. uri. Rokometaši bodo na olimpijskem prizorišču v Parizu prvič nastopili dva dni kasneje, ravno tako ob 9. uri proti Španiji.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so izgubili četrto tekmo prvega kroga končnice lige NBA, kar pomeni, da je serija na štiri zmage proti LA Clippers izenačena na 2:2. Gostje so bili v Teksasu boljši s 116:111. Najboljši igralec Mavericks je bil Kyrie Irving, ki je dosegel 40 točk, Luka Dončić je zbral 29 točk, 10 skokov in 10 podaj, pri gostih pa sta s po 33 točkami izstopala Paul George in James Harden.

LOS ANGELES - Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings pred zahtevno nalogo po novem porazu proti Edmonton Oilers v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v ligi NHL. Naftarji so v gosteh slavili z 1:0 in v zmagah povedli s 3:1. Edmonton za napredovanje v konferenčni polfinale potrebuje le še eno zmago.

OKLAHOMA CITY - Trener Oklahoma City Thunder Mark Daigneault je po izboru športnih novinarjev iz ZDA in Kanade trener leta v severnoameriški ligi NBA. Drugo mesto je osvojil trener Orlando Magic Jamahl Mosley, tretje pa trener Minnesote Timberwolves Chris Finch.

alz/xb/gj/zzb/alz
© STA, 2024