Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so na tretji tekmi uvodnega kroga končnice v severnoameriški ligi NBA premagali Los Angeles Clippers s 101:90 in povedli v zmagah z 2:1. Slovenski as Luka Dončić je bil prvi strelec tekme z 22 točkami, prispeval je še 10 skokov in devet podaj, zmago pa si je Dallas zagotovil predvsem s trdo obrambo.

LOS ANGELES - Hokejisti Edmonton Oilers so v tretji tekmi uvodnega kroga končnice v severnoameriški ligi NHL s kar 6:1 premagali Los Angeles Kings za vodstvo z 2:1 v zmagah. Anže Kopitar na svoji 95. tekmi končnice, kar je nov rekord kraljev, ni dosegel točk.

LIVERPOOL - Angleški nogometni prvoligaš Liverpool se je po poročanju več britanskih medijev dogovoril z nizozemskim prvoligašem Feyenoordom o prestopu trenerja Arneja Slota, ki bo tako nasledil Jürgena Kloppa v vlogi glavnega stratega na Anfieldu. Liverpool naj bi Feyenoordu za prestop stratega plačal 10,9 milijona evrov odškodnine, je poročal BBC.

LOZANA - Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je izrazil dvom glede smotrnosti odločitve Svetovne atletike, da bo olimpijskim prvakom v Parizu izplačala denarne nagrade. Po njegovem mnenju morajo mednarodne zveze predvsem zagotavljati solidarnost med članicami, olimpijske nagrade pa so v domeni nacionalnih olimpijskih komitejev.

MADRID - Španska teniška zvezdnika Rafael Nadal in Carlos Alcaraz sta vse bližje združitvi moči za nastop v dvojicah na olimpijskem turnirju v Parizu. Željo po skupnem igranju je v petek potrdil Nadal, potem ko je o tej možnosti spregovoril tudi njegov mlajši rojak, poroča španska tiskovna agencija EFE.

gj/gj
© STA, 2024