Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

EDMONTON - Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo v zmagah izenačili na 1:1. Srečanje je po dveh minutah in sedmih sekundah podaljška odločil Anže Kopitar. Slovenski kapetan zmagovitih gostov je dosegel tri točke, prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0. Kralji so izgubili prvo tekmo, prav tako v Kanadi, s 4:7. Šestintridesetletni Hrušičan se tedaj ni vpisal med strelce ali podajalce.

SZEGED - V Szegedu na Madžarskem so veslači začeli kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Oba slovenska skifa, Isak Žvegelj in Nina Kostanjšek, bosta morala po prvem nastopu v repasaž. Oba sta v svojih kvalifikacijskih skupinah zasedla tretje mesto.

PEKING - Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin se nista uspela uvrstiti na glavni turnir svetovne serije v kitajskem Xiamenu. V drugem krogu kvalifikacij sta ju z 21:15 in 21:16 premagali Nemki Lea Kunst in Julia Sude.

BOSTON - Moštvo Miami Heat je v obračunu vzhodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA sprožilo niz metov za tri točke in si prigaralo izenačenje v zmagah v prvem krogu končnice nad prvimi nosilci Boston Celtics. Miami je drugo tekmo dobil z izidom 111:101. Zato pa Thunder ne popušča in je proti Pelicans še drugič zmagal. Prvi na lestvici zahoda po rednem delu, Thunder, so proti osmopostavljenim New Orleans Pelicans povedli z 2:0 s prepričljivo zmago s 124:92.

BARCELONA - Xavi bo ostal trener Barcelone, kljub temu, da je januarja napovedal, da namerava po koncu sezone odstopiti, je v sredo poročala francoska tiskovna agencija AFP. Španski mediji poročajo, da se je 44-letnik, ki je lani jeseni podpisal podaljšanje pogodbe do leta 2025, odločil za spremembo mnenja po sestanku s predsednikom kluba Joanom Laporto in športnim direktorjem Decom.

jz/ag/am/jz
© STA, 2024