Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 24. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Ekipa Dallas Mavericks je v Los Angelesu na drugi tekmi končnice severnoameriške košarkarske lige NBA s 96:93 premagala Clippers in serijo prvega kroga izenačila na 1:1 v zmagah. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil prvi strelec tekme, za zmagovalce je dosegel 32 točk, devet podaj in šest skokov. Dallas je prišli do velike zmage v gosteh pred naslednjo tekmo v doma ob drugi uri v noči na soboto po slovenskem času.

DUNAJ - Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher, dvakratni olimpijski prvak in sedemkratni svetovni prvak, je tik pred senzacionalno vrnitvijo na tekmovanja. Petintridesetletnik iz Salzburga, ki je leta 2019 končal kariero, si želi nastopiti za Nizozemsko, za državo, v kateri se je rodila njegova mama. Avstrijska smučarska zveza je danes odobrila spremembo države.

BOGOTA - Kolumbijski kolesar Nairo Quintana (Movistar), ki okreva po marčevski nesreči, je sporočil, da bo sodeloval na letošnji dirki bo Italiji, ki se bo začela 4. maja. Štiriintridesetletni Kolumbijec okreva po padcu v zadnji etapi dirke po Kataloniji in je bil zaradi dveh pozitivnih testov na tramadol, močno protibolečinsko zdravilo, diskvalificiran iz dirke po Franciji 2022, na kateri je zasedel šesto mesto, leto dni pa je preživel brez ekipe.

NEW YORK - Hokejisti New York Rangers in Florida Panthers so v severnoameriški ligi NHL prišli še do drugih domačih zmag v konferenčnem četrtfinalu. Rangers so s 4:3 premagali Washington Capitals, panterji pa so bili po podaljšku s 3:2 boljši od Tampa Bay Lightning. V četrtfinalu zahodne konference sta ponoči slavili moštvi Colorado Avalanche in Nashville Predators. Obe ekipi sta serijo poravnali na 1:1 v zmagah.

jz/nem/jz
© STA, 2024