Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ZAGREB - Slovenski rokometaš Marko Bezjak je bil zaradi incidenta na tekmi hrvaškega državnega prvenstva med Nexejem in Zagrebom kaznovan z 12 meseci prepovedi igranja, je sporočil disciplinski sodnik Hrvaške rokometne zveze. Štirimesečno prepoved igranja je prejel še en slovenski rokometaš Andraž Velkavrh, medtem ko črnogorski trener Veselin Vujović ne bo smel voditi rokometnih ekip tri mesece.

LJUBLJANA - Selektor moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je predstavil seznam rokometašev za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Švici. V ekipi ni večjih sprememb v primerjavi z zadnjimi reprezentančnimi akcijami, Zorman pa računa, da bo reprezentanca proti Švicarjem potrdila vlogo favoritov in se po uspešnih olimpijskih kvalifikacijah uvrstila še na SP.

AIGLE - Slovenski kolesar Tadej Pogačar je po zmagi na prestižnem spomeniku Liege - Bastogne - Liege ostal na prvem mestu lestvice Mednarodne kolesarske zveze Uci. Pogačar je na stari dami potreboval sedmo mesto za ohranitev statusa prvega kolesarja sveta, ki ga zapovrstjo drži že 135 tednov, skupno pa 145. Od preostalih Slovencev je Primož Roglič sedmi, Matej Mohorič pa 21. Slovenija je v seštevku držav še naprej tretja za Belgijo in Dansko.

MARIBOR - Najboljša slovenska alpska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec se je po koncu minule sezone odločila za korenito spremembo v svoji individualni ekipi. Njena mama Darja Črnko se je umaknila z mesta vodje ekipe. V novi sezoni, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo februarja v Saalbachu, je naloge trenerja prevzel nekdanji tekmovalec Aleš Gorza.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so v ligi NBA v konferenčnem četrtfinalu končnice na zahodu s 101:99 premagali Los Angeles Lakers po košu Jamala Murrayja ob zvoku sirene. S tem so lanski prvaki v seriji povedli z 2:0. Tudi Cleveland Cavaliers in New York Knicks v svojih serijah proti Orlandu oz. Philadelphii vodita z 2:0 v seriji.

EDMONTON - Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z Los Angeles Kings na prvi tekmi četrtfinala zahodne konference v končnici severnoameriške lige NHL izgubil proti Edmonton Oilers s 4:7. Šestintridesetletni Hrušičan se ni vpisal med strelce ali podajalce.

alz/am/alz
© STA, 2024