Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so z zmago končali redni del sezone severnoameriške lige NHL. Tekmo proti Chicago Blackhawks je po šestih sekundah podaljška v prid kraljev odločil Adrian Kempe za zmago s 5:4. Kopitar je na zadnji tekmi rednega dela sezone v 18:55 minute zbral dva strela proti vratom tekmeca in ni dosegel točke. V prvem krogu končnice se bodo kralji pomerili z Edmonton Oilers.

KOEBENHAVN - Pred dobrima dvema tednoma je danski kolesarski zvezdnik Jonas Vingegaard doživel hud padec na dirki po Baskiji. Ali bo 27-letni dvakratni zaporedni zmagovalec Toura vseeno lahko nastopil na dirki po Franciji, se bodo v njegovi ekipi Visma-Lease a Bike dokončno odločili čez dva tedna.

ŠANGHAJ - Britanec Lando Norris (McLaren) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za sobotni sprint svetovnega prvenstva formule 1. Na peti dirki sezone v deževnem Šanghaju je bil trikratni svetovni prvak in vodilni v prvenstvu, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), četrti. Drugi je bil sedemkratni prvak, prav tako Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), tretji pa dvakratni prvak Fernando Alonso iz Španije (Aston Martin). Sprinterska dirka se bo v soboto začela ob peti uri po srednjeevropskem času, nato bodo sledile kvalifikacije za nedeljsko običajno dirko.

jz/zza/jz
© STA, 2024