Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Nogometaši Atletico Madrida bodo drevi ob 21. uri igrali povratno tekmo četrtfinala lige prvakov proti Borussii Dortmund. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak in druščina bodo iz prve tekme v Madridu branili prednost z 2:1. Na povratnem dvoboju se bosta danes merila še Barcelona in PSG. Katalonci so prejšnji teden v francoski prestolnici v tekmi preobratov na koncu slavili s 3:2 in bodo pred domačimi gledalci branili gol prednosti.

OLIMPIJA - Danes so na ruševinah antične Olimpije v Grčiji prižgali olimpijski ogenj pred 101 dan dolgo potjo do prizorišča iger v Parizu. V francoski prestolnici bo na reki Seni 26. julija slovesno odprtje 33. poletnih OI.

LJUBLJANA - Zadnje tri sezone najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je začel 134. teden na vrhu svetovne lestvice Mednarodne kolesarske zveze Uci. Pogačar ima 6158 točk, drugi je Danec Jonas Vingegaard s 5970,5 točke, ki tako kot tretji na lestvici Belgijec Remco Evenepoel s 5697,6 točke po hudem padcu na dirki po Baskiji še nekaj časa ne bo dirkal. Primož Roglič, ki je zadržal šesto mesto, je po padcu v Baskiji odpovedal nastopa na obeh spomladanskih klasikah v Belgiji. Matej Mohorič je nazadoval na 21. mesto.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, ki so se pred dnevi še tretjo sezono zaporedoma uvrstili v končnico prvenstva NHL, so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Minnesoti Wild, s čimer so zapravili priložnost, da bi napredovali v pacifiški skupini. Zdaj ima ekipa Anžeta Kopitarja točko prednosti pred Vegas Golden Knights, ki pa imajo tekmo manj. Kopitar je v 19:30 minute na ledu v statistiko vpisal en strel proti vratom tekmeca.

zza/am/alz/gj/zzb/nem/zza
© STA, 2024