Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 14. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BONN - Slovensko žensko rokometno reprezentanco danes čaka še najpomembnejša tekma na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu. V zadnji, tretji tekmi v Neu-Ulmu se bo danes ob 16. uri pomerila s Črno goro za olimpijsko vozovnico. Slovenske rokometašice so lov na olimpijske igre začele s porazom proti gostiteljici Nemčiji, v soboto so na drugem preizkusu proti Paragvajkam pokazale povsem drugačen obraz in visoko nadigrale južnoameriške tekmice. Na današnji tekmi s Črno goro tako Sloveniji za preboj v Pariz zadošča že neodločen rezultat po zaslugi visoke razlike v zadetkih, ki so si jo zagotovile proti Paragvaju.

AUGUSTA - Prvi igralec sveta Scottie Scheffler si je zagotovil najboljše izhodišče za drugo zmago na 88. golfskem turnirju najvišje kakovostne ravni masters v Augusti v Georgii. Sedemindvajsetletni Američan vodi po tretjem dnevu bojev na tem turnirju z nagradnim skladom 18 milijonov ameriških dolarjev, oziroma 16,9 milijona evrov. Superzvezdnik Tiger Woods, ki je še 24. po vrsti zaigral v odločilnem delu turnirja, je doživel nepričakovani polom. Petnajstkratni zmagovalec največjih turnirjev, tako imenovanih majorjev, je tretji dan turnirja potreboval 82 udarcev za 18 lukenj. Tako slabo na mastersu v Augusti še ni igral. S skupno 227 udarci, 11 nad parom igrišča, je nazadoval na izenačeno 52. mesto.

SAN ANTONIO - Francoski čudežni deček Victor Wembanyama bo odsoten na zadnji tekmi San Antonio Spurs v sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA, so sporočili iz teksaške zasedbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Wembanyama si je poškodoval desni gleženj na tekmi proti aktualnim prvakom Denver Nuggets, ki so presenetljivo doživeli poraz. Dallas bo sezono končal na petem mestu zahoda ter ga v prvem krogu končnice čaka boj s četrtouvrščeno ekipo Los Angeles Clippers. Pri Dallasu so se odločili, da bodo zvezdniškemu dvojcu, Kyrieju Irvingu in Luki Dončiću, namenili počitek pred prvim krogom končnice. Oba bosta izpustila drevišnjo tekmo Mavericks, ko se bodo na zadnji tekmi rednega dela sezone z začetkom ob 21.30 po srednjeevropskem času merili s Thunder.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v rednem delu sezone severnoameriške lige NHL, ki se bo sklenila prihodnji teden, dosegli še 43. zmago. Na 80. tekmi so v kalifornijskem derbiju ugnali iz boja za končnico že zdavnaj odpisano moštvo Anaheim Ducks s 3:1. Slovenski as Anže Kopitar je tokratno tekmo izpustil. Kralji že osvojili mesto v končnici. Kralji bodo do konca rednega dela sezone odigrali še dve tekmi, obe na domačem ledu, najprej proti Minnesoti, ki je s 6:2 premagala San Jose Sharks, in nato še proti Chicagu. Tako Minnesota kot Chicago ne bosta igrala v drugem delu sezone.

am/am
© STA, 2024