Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovensko žensko rokometno reprezentanco, ki se v zadnjih letih redno uvršča na velika tekmovanja in si je v nedeljo zagotovila tudi nov nastop na evropskem prvenstvu, od danes v Neu-Ulmu čaka nov velik izziv. Ob 17.45 jo čaka uvodna kvalifikacijska tekma proti Nemčiji v lovu na olimpijske igre, ki bodo letos v Parizu.

LJUBLJANA - Nemški trener Ricco Gross se poslavlja od vodenja slovenske biatlonske reprezentance. Trener je novico potrdil v pogovoru za nemške medije, potrdili pa so jo tudi pri Smučarski zvezi Slovenije. Obenem je Gross potarnal, da je novico prejel šele za veliko noč, kar je zelo pozno, saj bo do nove sezone težko našel novo sredino.

NEW YORK - Združenje igralcev nacionalne hokejske lige NHLPA je danes razkrilo izsledke ankete za sezono 2023/24. Kar dve priznanji hokejistov lige je prejel tudi slovenski zvezdnik prvenstva NHL v dresu Los Angeles Kings, Anže Kopitar. Kopitar je bil tretji v izboru najbolj popolnega igralca lige. Poleg tega se je Kopitar uvrstil tudi med prvih pet igralcev, s katerimi se je v ligi najtežje soočiti na ledu. V tem glasovanju je končal na četrtem mestu.

MIAMI - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks tokrat v ligi NBA gostoval na Floridi. Gosti so zanesljivo premagali Miami Heat s 111:92 in z zmago osvojili tudi prvo mesto v jugozahodni skupini. Dončić je k zmagi prispeval 29 točk ter po devet skokov in podaj ter le za malo zgrešil svoj 22. trojni dvojček v sezoni. V prvem krogu končnice zahoda se bo Dallas pomeril z Los Angeles Clippers.

EDMONTON - Hokejisti Edmonton Oilers, ki so si že zagotovili nadaljevanje prvenstva NHL, so tokrat na domačem ledu visoko, s 5:1 premagali Vegas Golden Knights. S tem so pomagali tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki se tudi z vitezi še borijo za nastop v končnici tekmovanja za Stanleyjev pokal.

zza/ag/nem/tb/zza
© STA, 2024