Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Nogometaši v ligi prvakov bodo drevi ob 21. uri začeli četrtfinalne boje. Danes se bo Arsenal na prvi tekmi meril z Bayernom, večina pozornosti pa bo namenjena obračunu branilca naslova Manchester Cityja in Reala Madrida. V sredo prav tako ob 21. uri bosta še preostala prva četrtfinalna obračuna. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo z madridskim Atleticom igral proti Borussii Dortmund, PSG pa proti petkratnemu zmagovalcu Barceloni.

VIDEM - Slovenski nogometni reprezentant Sandi Lovrić je moral sinočnjo tekmo italijanskega prvenstva serie A v dresu Udineseja zaradi poškodbe predčasno končati. Lovrić je v Vidmu v igro proti Interju vstopil v 62. minuti, nato pa so ga 20 minut pozneje z igrišča odnesli na nosilih. Kot kaže, bo manjkal dlje časa, je ocenil trener videmskega kluba Gabriele Cioffi.

RADOMLJE - Slovenski nogometni prvoligaš Radomlje, ki zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici po 29 krogih, ima novega trenerja. Kot so v ponedeljek potrdili v klubu, bo člansko moštvo prevzel Darjan Slavic. Luka Žinko, ki je začasno vodil ekipo po slovesu Oliverja Bogatinova, ostaja del strokovnega štaba kluba.

PEKING - Najuspešnejša športna plezalka Janja Garnbret se je uvrstila v današnji finale discipline balvani na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala na Kitajskem, v kraju Keqiao. Štirje polfinalni balvani so predstavljali precejšen izziv za tekmovalke, težave je imela tudi Garnbret, ki pa je bila vseeno dovolj zanesljiva za finale. Druga slovenska polfinalistka Mia Krampl je ostala na repu dvajseterice z ničlo.

NEW YORK - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je četrti igralec severnoameriške lige NBA, ki je to sezono ustvaril več kot milijardo ogledov na družbenih omrežjih po vsem svetu, so zapisali pri ligi NBA. Dončić je na družbenih omrežjih zbral 1,1 milijarde ogledov in s tem zaostaja le za prvim zvezdnikom lige LeBronom Jamesom, ki je ustvaril 1,7 milijarde ogledov, Stephenom Curryjem z 1,6 milijarde in francoskim novincem Victorjem Wembanyamo z 1,2 milijarde ogledi.

zza/am/lr/tb/zza
© STA, 2024