Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ŠANGHAJ - Najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret je z odliko začela kvalifikacije v disciplini balvani v okviru uvodne tekme sezone svetovnega pokala v športnem plezanju na Kitajskem, v mestu Keqiao. Petindvajsetletna Korošica je bila zelo zanesljiva, tekmovalke so morale preplezati pet balvanskih smeri, Garnbret je vseh pet preplezala v prvo. Od Slovenk je nastopila tudi Mia Krampl, ki je končala na 13. mestu, s čimer si je zagotovila nastop v torkovem polfinalu med najboljšo dvajseterico. Najboljša šesterica se bo nato kasneje merila za premierno zmago sezone.

HOUSTON - Američan Ben Shelton je zmagovalec teniškega turnirja ATP 250 z nagradnim skladom 690.660 evrov v Houstonu v ZDA. Enaindvajsetletni igralec je v nedeljskem vseameriškem finalu v treh nizih s 7:5, 4:6, 6:3 premagal lanskega prvaka Francesa Tiafoeja. Shelton se je šele drugič uvrstil v finale turnirja ATP. Postal je najmlajši zmagovalec turnirja po letu 2002, ko je pred 22 leti zmagal takrat komaj 19-letni Andy Roddick. Naslov je drugi v Sheltonovi karieri in njegov prvi na pesku.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so pred koncem rednega dela sezone v severnoameriški ligi NBA v vrhunski formi. V noči na ponedeljek so v domači dvorani American Airlines Centra s 147:136 po podaljšku v teksaškem derbiju premagali Houston Rockets za tretjo zaporedno zmago. Kyrie Irving in Luka Dončić sta skupaj dosegla 85 točk. Irving je bil tokrat prvi strelec z 48 točkami, slovenski as Dončić pa je po tekmi premora dosegel 37 točk, 12 podaj in devet skokov, Mavericks so se vrnili po 22 točkah zaostanka in zmagali. Z 48. zmago so obranili peto mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki jim zagotavlja neposredno uvrstitev med ekipe, ki se bodo v drugem delu sezone merile za naslov prvaka.

am/tb/am
© STA, 2024