Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 7. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL vpisali pomembno zmago. Na domačem ledu Crypto.com Arene so premagali vodilno ekipo pacifiške skupine Vancouver Canucks z izidom 6:3 in vpisali že 41. zmago v sezoni. Kralji po novem zasedajo šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference. Slovenski as Anže Kopitar je pomagal z dvema podajama.

SUZUKA - Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec četrte letošnje dirke v svetovnem prvenstvu formule ena za veliko nagrado Japonske v Suzuki. Tako kot v kvalifikacijah je tudi dirko na drugem mestu sklenil njegov moštveni kolega pri rdečih bikih, Mehičan Sergio Perez (+ 12,535 sekunde). Tretji je bil Španec Carlos Sainz v Ferrariju (+ 20,866).

KUNMING - Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na kvalifikacijskem turnirju v Daliju v kitajski provinci Junan odigrala četrto tekmo in dosegla četrto zmago. Varovanke selektorja Simona Božiča so bile s 3:0 v nizih boljše od Irana. S to zmago si je Slovenija že zagotovila nastop v sredinem finalu turnirja.

CHARLESTON/BOGOTA - Za naslov zmagovalke na teniškem turnirju WTA 500 v Charlestonu z nagradnim skladom 858.920 evrov se bosta pomerili Darja Kasatkina iz Rusije in Američanka Danielle Collins. Tekmici za naslov na turnirju WTA 250 z nagradnim skladom 248.485 evrov v Bogoti pa sta Čehinja Marie Bouzkova in Maria Camila Osorio iz Kolumbije.

HOUSTON - Znana sta finalista teniškega turnirja ATP 250 z nagradnim skladom 690.660 evrov v Houstonu. Za lovoriko se bosta pomerila ameriška igralca. Enaindvajsetletni Ben Shelton bo prekrižal lopar z branilcem naslova Francesom Tiafoejem.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so ponoči v severnoameriški ligi NBA na domačem parketu visoko ugnali Atlanta Hawks s 142:110. Za Denver je to 54. zmaga v sezoni, ob 24 porazih pa so zlata zrna zdaj najboljša ekipa lige v zahodni konferenci. Četrtič zapovrstjo so slavili košarkarji Philadelphie 76ers, tokrat s 116:96 nad Memphis Grizzlies.

nem/am/nem
© STA, 2024