Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so ponoči v severnoameriški ligi NBA tesno s 108:106 ugnali Golden State Warriiors. Slovenski zvezdnik Luka Dončić zaradi težav s kolenom tokrat ni igral za Dallas, pri katerem je s 32 točkami svojo najboljšo predstavo v dresu teksaške ekipe prikazal PJ Washington. Ta je tekmo tudi odločil 4,5 sekunde pred koncem.

SUZUKA - Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko veliko nagrado Japonske v Suzuki v svetovnem prvenstvu formule 1. Trikratni zaporedni svetovni prvak je na četrti postaji letošnje sezoni še četrtič dobil kvalifikacije. Drugi je bil njegov moštveni kolega, Mehičan Sergio Perez (+ 0,066 sekunde).

NEW YORK - Hokejisti New York Rangers so v pretekli noči v ligi NHL premagali Detroit Red Wings s 4:3 in povečali prednost na vrhu metropolitanske divizije, vzhodne konference in lige nasploh. S 108 točkami s 77 tekem so trdno na mestih, ki vodijo v končnico, medtem ko bo Detroit v naslednjih dneh še iskal potrebne točke za igranje v drugem delu sezone.

LJUBLJANA - V petek zvečer je na tekmi v Ljutomeru postal znan še zadnji polfinalist letošnje sezone 1. slovenske futsal lige. Dobovcu, Siliku in Oplast Kobaridu se je pridružila še ekipa THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločila Meteorplast Šic bar. V Ljutomeru je na zadnji tekmi zasedba Nika Jeliča slavila s 4:3. Polfinalna para letošnjega državnega prvenstva v fustalu sta tako Dobovec - Oplast Kobarid ter Siliko - THE Nutrition Extrem.

nem/gj/nem
© STA, 2024