Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BILBAO - Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo lahko nadaljeval dirko po Baskiji, je sporočila njegova ekipa Bora-hansgrohe. Vodilni v skupni razvrstitvi bo tako po padcu na sredini tretji etapi na startu današnje četrte etape. Ta bo dolga 159 km od Etxarri Aranatza do Legutia. Kisovčan je pri visoki hitrosti grdo padel 39 km pred ciljem sredine tretje etape.

LJUBLJANA - Nekdanji smučarski reprezentant in nekdanji predsednik uprave Elana Matjaž Šarabon, ki je bil v svoji karieri že vpet v delovanje smučarskih panog Smučarske zveze Slovenije, bo v naslednjem obdobju prevzel naloge vodje panoge za alpsko smučanje. Predlog za imenovanje Šarabona za vodjo panoge za alpsko smučanje je bil na sredini seji alpskega odbora soglasno sprejet, je na današnji novinarski konferenci na sedežu zveze v Ljubljani dejal predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Janez Bijol. Predlog za imenovanje Šarabona mora potrditi še alpski zbor. To naj bi se zgodilo v ponedeljek. Glasovanje na alpskem zboru naj bi bila zgolj še formalnost.

BOGOTA - Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović se je na turnirju serije WTA 250 v Bogoti z denarnim skladom 248.485 evrov uvrstila v drugi krog konkurence dvojic. Skupaj z Američanko Sabrino Santamaria je bila v prvem krogu boljša od ameriške naveze Hailey Baptiste/Whitney Osuigwe s 7:6 (4), 7:5. Dvoboj je trajal uro in 31 minut.

LOS ANGELES - Los Angeles Kings so ponoči v severnoameriški hokejski ligi NHL prekinili niz treh zaporednih porazov in premagali Seattle Kraken s 5:2. Kralji imajo na lestvici zahodne konference zdaj 89 točk. To jih trenutno uvršča na osmo mesto oz. na drugo od dveh mest, ki prek posebnega povabila še vodita v končnico.

SUZUKA - Nizozemski as formule 1 Max Verstappen je na današnji tiskovni konferenci pred veliko nagrado Japonske v Suzuki dejal, da je srečen pri Red Bullu, s katerim je trikrat zapovrstjo osvojil naslov svetovnega prvaka. Je pa dodal, da bi se lahko po koncu pogodbe, ki se mu izteče po sezoni 2028, pomahal F1 v slovo. Šef ekipe Mercedesa Toto Wolff je pred dnevi dejal, da bo Verstappen prvi kandidat za zapolnitev mesta v ekipi, če bo na voljo.

am/alz/ic/gj/am
© STA, 2024