Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

INCHEON - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je že v drugem krogu končal nastope na turnirju WTT v južnokorejskem Incheonu z nagradnim skladom 278.000 evrov. Jorgić je z 1:3 izgubil proti drugemu nosilcu turnirja in tretjemu igralcu sveta, Kitajcu Liang Jingkunu.

LJUBLJANA - Danes se je na Valu 202 začela deseta dobrodelna dražba za otroke iz socialno ogroženih družin v okviru projekta Botrstvo. Nedavno upokojeni skakalni as Peter Prevc je za dražbo namenil podpisano čelado, s katero je v Planici še zadnjič dosegel zmago. S projektom Botrstvo so doslej zbrali že več kot 230.000 evrov, so sporočili iz RTV Slovenija.

MIAMI - Grigor Dimitrov je na teniškem mastersu v Miamiju pripravil presenečenje in v četrtfinalu premagal prvega nosilca Carlosa Alcaraza. Bolgar, sicer 11. nosilec, je Španca premagal s 6:2 in 6:4 in se bo v polfinalu pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevom. V ženskem delu je Američanka Danielle Collins v polfinalu Miamija gladko s 6:3 in 6:2 premagala Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo.

EDMONTON - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz v gosteh pri tekmecih za uvrstitev v končnico, Edmonton Oilers. Naftarji so bili boljši s 4:1. Kralji, za katere je igral tudi slovenski as Anže Kopitar, so doživeli še en udarec. Vegas Golden Knights so jih po zmagi nad Winnipegom prehiteli v boju za sedmo mesto.

ATLANTA - Trenutno najboljša ekipa košarkarske lige NBA Boston izgublja - in to spet proti Atlanti. Tokrat so Kelti na gostovanju po podaljšku izgubili s 122:123. Deseta ekipa vzhodne konference je ponovila uspeh izpred treh dni in dosegla četrto zaporedno zmago. Poraz je morala priznati tudi druga ekipa vzhodne konference. Milwaukee Bucks so s 100:107 izgubili na gostovanju pri New Orleans Pelicans.

zza/am/zza
© STA, 2024