Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 28. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MARIBOR - Nogometni klub Maribor bo v petek na tekmi 28. kroga Prve lige Telemach proti zasedbi Kalcerja Radomelj prvič po zavrnjeni pritožbi oziroma potrjeni kazni zaradi navijaškega incidenta v Murski Soboti odigral prvo od štirih tekem pred praznimi tribunami. Navijači vijoličastih se bodo lahko v Ljudski vrt vrnili na derbiju proti Olimpiji čez mesec in pol.

LJUBLJANA - Slovenijo bosta na evropskih olimpijskih kvalifikacijah v veslanju, ki bodo konec aprila v Szegedu, zastopala skifista Blejec Isak Žvegelj in Izolanka Nina Kostanjšek, so potrdili na Veslaški Zvezi Slovenije. Na igre v Pariz iz Szegeda vodijo prva tri mesta.

TAMPA - Hokejisti Bostona so ponoči gostovali v Tampi in izgubili z 1:3 ter s tem zapravili priložnost, da se v vnovič vrnejo na prvo mesto vzhoda in lige, kjer so s točko prednosti New York Rangers. Na drugi tekmi večera v ligi NHL je Ottawa presenetljivo slavila v Buffalu s 6:2.

ORLANDO - Draymond Green je moral v ligi NBA spet predčasno s parketa. Košarkar Golden State Warriors je proti Orlando Magic prejel dve hitri tehnični napaki in bil izključen četrtič v sezoni. To je bila njegova prva izključitev, odkar je decembra zaradi udarca tekmeca prejel 16 tekem suspenza. Bojevniki so zmagali s 101:93 in ubranili deseto mesto zahoda. Zaradi nepričakovane zmage Houston Rockets proti Oklahoma City Thunderju ostaja pritisk na bojevnike zvezdnika Stephena Curryja velik. Rakete so po podaljšku premagale drugouvrščeno ekipo zahodne konference s 132:126.

MIAMI - Branilec naslova na teniškem mastersu v Miamiju, Rus Danil Medvedjev, je odbil pozni izziv Čilenca Nicolasa Jarryja in si z zmago s 6:2 in 7:6 zagotovil polfinalni dvoboj z Jannikom Sinnerjem. Italijan je pred tem dvakrat s po 6:2 izločil češkega izzivalca Tomaša Machača. Pri ženskah je Rusinja Jekaterina Aleksandrova presenetila peto nosilko.

ag/alz/zza/ag
© STA, 2024