Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PLANICA - Slovenska skakalna reprezentanca v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc je na ekipni tekmi svetovnega pokala na letalnici v Planici zasedla drugo mesto, potem ko je vodstvo tekmovanja zaradi vse močnejšega vetra odpovedala drugo serijo. Zmagali so Avstrijci. Tretje mesto je pripadlo Norveški. Z drugim mestom je Slovenija v pokalu narodov vseeno preskočila Nemčijo in je zdaj druga. Pred zadnjo tekmo ima 19 točk naskoka. Premočno vodijo Avstrijci. V nedeljo bo na sporedu še zadnja posamična tekma, če bo to dopuščalo vreme.

PLANICA - Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc se po informacijah glavnega trenerja slovenske skakalne vrste Roberta Hrgote po padcu ob doskoku v danes izpeljani edini tekmovalni seriji na ekipni tekmi v Planici počuti dobro. "S Timijem je vse v redu," je dejal Hrgota v izjavi za Televizijo Slovenija. Zajc je padel ob pristanku pri 242,5 m. Zajc si je ob padcu poškodoval ramo, ki so mu je že v nordijskem centru v Planici imobilizirali.

WASHINGTON - Hokejisti Washington Capitals so v severnoameriški ligi NHL zmagali v derbiju metropolitanske skupine, ko so s 7:6 po kazenskih strelih premagali drugo najboljšo ekipo divizije Carolina Hurricanes, ki je končala niz petih zmag. Med strelci je bil znova ruski zvezdnik prestolnikov Aleksander Ovečkin. To je bil njegov 846. gol v ligi NHL. Osemintridesetletni Moskovčan je zadel šestič v štirih tekmah in dosegel 24. gol v tej sezoni, niz, ki je povečal njegove možnosti, da preseže rekord Wayna Gretzkyja, ki je v karieri zbral 894 golov.

DETROIT - Košarkarji Boston Celtics so v severnoameriški ligi NBA zabeležili osmo zaporedno zmago. V gosteh so bili s 129:102 prepričljivo boljši od odpisanih Detroit Pistons. Boston ima po 70 odigranih tekmah 56 zmag. Zadnjo je ob odsotnosti Jaysona Tatuma, Ala Horforda in Jrueja Holidaya dosegel pri odpisanem Detroitu. Jaylen Brown je za zmagovalce dosegel 33 točk.

MIAMI - Beloruska teniška zvezdnica Arina Sabalenka je zanesljivo napredovala v tretji krog turnirja serije WTA 1000 v Miamiju. Le štiri dni po samomoru njenega nekdanjega partnerja, nekoč uspešnega beloruskega hokejskega igralca Konstantina Kolcova, je v drugem krogu ugnala Španko Paulo Badosa s 6:4, 6:3.

MELBOURNE - Nizozemski zvezdnik formule 1 Max Verstappen je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah za veliko nagrado Avstralije v Melbournu. Tako bo tudi tretjo dirko sezone 2024 začel z najboljšega startnega položaja in lovil še tretjo zmago.

BERN - Vaterpoliste Triglava danes ob 20. uri v švicarskem Kreuzlingenu čaka povratna tekma evropskega pokala challenger. Slovenski prvaki s prve tekme v domačem bazenu branijo gol prednosti. Kljub tesni prednosti pa Kranjčani odkrito napadajo finale.

am/alz/gj/zza/ag/am
© STA, 2024