Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 20. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL prišla do 35 zmage. Kralji so na ledu domače dvorane z izidom 6:2 premagali že odpisano ekipo Chicago Blackhawks. Z izjemno predstavo se je izkazal kapetan kraljev Anže Kopitar. Slovenski as je dvakrat zadel, ekipi pa je pomagal tudi z asistenco. Kopitar je vse tri točke vpisal v drugi tretjini, najprej je asistiral pri golu Vladislava Gavrikova za 2:1, nato pa se je še sam vpisal med strelce. In to dvakrat, in sicer za 3:1 in 4:1.

SAN ANTONIO - Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi liga NBA v San Antoniu 113:107 premagala Spurs. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za zmagovite goste prispeval osemnajsti trojni dvojček v sezoni, zbral je 18 točk, 16 podaj in 10 skokov. V napadu je bil boljši Kyrie Irving z 28 točkami. Dončić je proti najslabši ekipi zahodnega dela lige, v kateri je Dallas s 40 zmagami in 29 porazi sedmi, zgrešil kar 21 metov.

BRDO PRI KRANJU - Slovenska nogometna reprezentanca bo danes popoldne odpotovala na Malto, kjer jo v četrtek ob 19. uri čaka prva pripravljalna tekma za letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji. V slovenskem taboru, ki ga je pretresla smrt v družini selektorja Matjaža Keka, napovedujejo igro na zmago, saj takšni izidi prinašajo samozavest.

LOZANA - Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach se bo odločitev o morebitni novi kandidaturi za vodjo svetovnega olimpijskega gibanja po letu 2025 sporočil po letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. Te bodo med 26. julijem in 11. avgustom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

MOSKVA - Rusija je "ogorčena" zaradi odločitve Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je v torek pozno popoldne odločil, da se ruski in beloruski športniki, ki bodo na poletnih olimpijskih igrah v Parizu tekmovali pod nevtralno zastavo, ne bodo mogli udeležiti parade narodov ob odprtju iger.

MIAMI - Nekdanja prva teniška igralka sveta, Romunka Simona Halep, je na prvi tekmi po prepovedi igranja, ki jo je doletela 7. oktobra 2022, na turnirju v Miamiju poslovila že v prvem krogu. Premagala jo je Španka Paula Badosa z 1:6, 6:4 in 6:3.

jz/lr/am/jz
© STA, 2024