Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CALGARY - Hokejisti moštva Washington Capitals so v ponoči v severnoameriški ligi NHL na gostovanju pri Calgary Flames slavili s 5:2, kar dvakrat pa je v dvorani Scotiabank Saddledome zadel 38-letni Aleksander Ovečkin. Rus je med drugim dosegel tudi 20. gol v sezoni, kar mu je v ligi NHL uspelo že 19. sezono zaporedoma.

SAN FRANCISCO - Za košarkarji v severnoameriški ligi NBA je še en pester večer. Izstopal je 27-letni Američan Jalen Brunson. Dosegel je 34 točk in bil ključni mož zasedbe New York Knicks pod obročema dvorane Chase Centra v San Franciscu, ko so kratkohlačniki v gosteh dosegli zmago nad Golden State Warriors s 119:112. Brunson je imel na parketu izvrstnega pomočnika, Miles McBride je dosegel rekord kariere pri 29 točkah v svojem komaj šestem nastopu v ligi NBA.

LJUBLJANA - Slovenski boksar Nejc Petrič se je konec tedna izkazal z zmago na turnirju v Beogradu, 61. beogradskem pobedniku, v kategoriji do 67 kg. Turnir je Ljubljančan izkoristil kot pripravo na evropsko prvenstvo, ki bo aprila prav tako v srbski prestolnici in olimpijske kvalifikacije maja v Bangkoku. Petrič je lani na evropskem prvenstvu do 22 let osvojil srebro in s tem dosegel enega večjih uspehov slovenskega boksa.

NEW YORK - Vodstvo severnoameriške košarkarske liga NBA je v ponedeljek z globo v višini 25.000 dolarjev oziroma 23.000 evrov kaznovalo igralca moštva Detroit Pistons Evana Fournierja, ker je žogo brcnil na tribune med gledalce. Enaintridesetletnega Francoza so kaznovali zaradi incidenta, ki se je zgodil tik po koncu domače tekme ekipe Pistons, ki je v nedeljo proti Miami Heat izgubila s 101:104.

PARIZ - Snovalci olimpijskih iger v Parizu pričakujejo, da bo med športniki v olimpijski vasi zelo živahno tudi izven tekmovališč. Mladim z vsega sveta, ki se bodo borili za olimpijska odličja, bodo zato zagotovili dobrih 300.000 brezplačnih kondomov. Šele v Parizu bodo športniki v olimpijski vasi namreč spet zaživeli normalno, saj je bilo bivanje na zadnjih igrah v Tokiu in nato na zimskih igrah v Pekingu zaradi pandemije koronavirusa zelo omejeno in so bili stiki prepovedani.

RIM - Hrvat Igor Tudor je prevzel mesto trenerja italijanskega nogometnega kluba iz Rima Lazia, so v ponedeljkovi izjavi za javnost potrdili odgovorni kluba iz večnega mesta. Po presenetljivem odstopu Maurizia Sarrija prejšnji teden je Splitčan s ponedeljkom prevzel vodenje devetouvrščene ekipe italijanskega nogometnega prvenstva serie A.

am/ag/am
© STA, 2024