Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

VIKERSUND - Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc je po 11. mestu na tekmi svetovnega pokala v Vikersundu tekmo pred koncem sezone že osvojila veliki kristalni globus za skupno zmago. Najboljša Slovenka na letalnici danes je bila Ema Klinec, ki je na zadnji tekmi norveške turneje zasedla tretje mesto. Je pa Klinec morala predati naslov svetovne rekorderke domačinki Silje Opseth, ki je z 230,5 metra v finalni seriji dosegla nov svetovni rekord. Zmagala je Eirin Maria Kvandal, ki je osvojila tudi 40.000 evrov za skupno zmago na norveški turneji surovi zrak. Skakalke do konca sezone čaka le še finalna tekma na srednji skakalnici v četrtek v Planici, ko bo Prevc tudi prejela veliki kristalni globus.

SALZBURG - Norvežan Timon Haugan je bil najhitrejši v prvi vožnji zadnjega slaloma v sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na startu tekme v Saalbachu na Solnograškem v Avstriji ni bilo Slovencev. Druga vožnja bo ob 13.30. Še pred tem bo z začetkom ob 12.00 finale zadnjega ženskega veleslaloma sezone. Slovenka Ana Bucik je po prvem delu tekmovanja na predzadnjem, 23. mestu z zaostankom 3,71 sekunde za vodilno Federico Brignone iz Italije.

INDIAN WELLS - Branilec naslova na teniškem mastersu 1000 v Indian Wellsu Carlos Alcaraz je v polfinalu prizadejal prvi poraz leta zmagovalcu odprtega prvenstva Avstralije, Janniku Sinnerju. Španec je bil z 1:6, 6:3 in 6:2 boljši od Italijana in je zaustavil njegov niz 19 zaporednih zmag. V finalu se bo Alcaraz pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom.

DALLAS - Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojim moštvom Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL tokrat gostoval pri Dallas Stars in v dvorani American Airlines Arena zabeležil visok poraz z 1:4. Kapetan kraljev Kopitar, ki ga je s tribun spremljal tudi rojak košarkarski as Dallasa Luka Dončić, je v 17:25 minute na ledu ostal brez točke in strela proti vratom tekmeca.

BARCELONA - Na treh rokometnih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjih bodo danes padle odločitve o preostalih potnikih v Pariz letos poleti. Slovenija bo v Granollersu ob 15.15 iskala zmago proti Bahrajnu in upala na ugoden izid tekme med Španijo in Brazilijo. Slovenska izbrana vrsta je po dveh tekmah zabeležila zmago proti Braziliji in poraz proti domači Španiji. Zaradi slednjega bo danes trepetala glede razpleta drugega para.

PLIBERK - V Pliberku bo danes znan nov prvak odbojkarske srednjeevropske lige v moški konkurenci. V finalu zaključnega turnirja se bosta pomerila Calcit Volley in i-Vent Maribor, ki sta bili že najboljši ekipi v rednem delu, v Pliberku pa dobili polfinalna obračuna proti Spartaku iz Myjave oziroma Zadrugi Dob, gostitelju tekmovanja.

am/zza/lr/gj/ic/am
© STA, 2024