Oborožen moški v Brežicah se je predal, ko so policisti v hišo odvrgli solzivec

Novo mesto, 7. marca - Oborožen 59-letni moški, ki se je v sredo zaprl v hišo v Brežicah, se je po več urah ponoči predal, ko so policisti v hišo odvrgli solzivec. Policisti so ga prijeli in odpeljali na zdravstveni pregled, je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik. Kot je navedel, je moški sicer vešč rokovanja z orožjem.

Brežice.
Oborožen 59-letni moški, ki se je v sredo zaprl v hišo v Brežicah, se je po več urah ponoči predal, ko so policisti v hišo odvrgli solzivec. Policisti so ga prijeli in odpeljali na zdravstveni pregled.
Foto: Aleš Kocjan/STA

Ko se je moški predal, so mu odredili policijsko pridržanje in ga odpeljali najprej na pregled v zdravstveno ustanovo v Brežicah, nato pa v zdravstveno ustanovo v Ljubljani.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto nadaljujejo kriminalistično preiskavo. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja v lekarni in pregled poškodovanih policijskih vozil. Na okrožno državno tožilstvo so podali tudi pobudo za izdajo odredbe za izvedbo hišne preiskave.

tsk/apo
© STA, 2024