Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LAHTI - Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar, ki je že v prvi seriji s 127 metri dosegla rekord skakalnice v Lahtiju, je v finalu z novo rekordno znamko 131,5 metra le potrdila zmago na Finskem. To je bila šesta posamična zmaga 23-letne skakalke, prva to sezono. V skupni razvrstitvi pokala je vodstvo zadržala danes deseta Nika Prevc.

TAŠKENT - Slovenska judoistka Kaja Kajzer je na grand slamu v Taškentu zasedla sedmo mesto. V repasažu jo je premagala 26-letna Nemka Pauline Starke, ki je dobila tudi lanski dvoboj na mastersu v Budimpešti.

LJUBLJANA - Finale državnega prvenstva v hokeju se bo začel 8. marca, je danes sporočila hokejska zveza Slovenije (HZS). V finalu sta tradicionalna slovenska hokejska tekmeca iz Ljubljane in Jesenic, prva tekma pa bo na terenu branilcev naslova SŽ Olimpije.

VANCOUVER - Hokejisti Los Angeles Kings so v Vancouvru na gostovanju pri vodilni ekipi zahodne konference severnoameriške lige NHL prišli do gladke zmage. Canucks so premagali s 5:1, kar nekaj zaslug za to pa ima tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Kapetan kraljev je dosegel zadetek za vodstvo 2:0 in dodal še podajo pri tretjem golu kraljev.

GLASGOW - Lia Apostolovski, prvo ime šestčlanske slovenske atletske reprezentance na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu, bo nastopila že prvi dan tridnevnega tekmovanja. Ob 20.41 po slovenskem času se bo začel finale v skoku v višino, kvalifikacij v tej disciplini ne bo. Tekla bosta tudi Rok Ferlan na 400 m in Anej Čurin Prapotnik na 60 m.

zza/zza
© STA, 2024