Švarc Pipan: V izredno sejo o boju proti korupciji je vključena interpelacija pravosodne ministrice

Ljubljana, 21. februarja - Ministrica za pravosodje, ki opravlja tekoče posle, Dominika Švarc Pipan je v predstavitvi stališča vlade na izredni seji DZ, na kateri na zahtevo SDS razpravljajo o korupciji, izpostavila nekatere sporne prakse prejšnje vlade. Ocenila je, da seja ni bila sklicana z namenom boja proti korupciji, pač pa je vanjo vključena interpelacija zoper pravosodno ministrico.

Ljubljana, državni zbor.
Izredna seja državnega zbora, na kateri so obravnavali predlog priporočila vladi v zvezi s stanjem na področju boja proti korupciji v Republiki Sloveniji.
Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.
Foto: Anže Malovrh/STA

Dejala je, da je glede nakupa stavbe na Litijski cesti razkrila vse ključne dimenzije, sprejela odgovornost in odstopila, predvsem pa za razliko od številnih drugih afer ni dopustila, da se ta pomete pod preprogo.

Seja je po njenem mnenju namenjena odvračanju pozornosti od dejstva, da je prejšnja vlada storila vse, kar bi se dalo storiti, da uniči ali pa vsaj paralizira učinkovitost delovanja sistema organov, odgovornih za odkrivanje, preiskovanje in pregon korupcijskih praks.

da/apo
© STA, 2024