Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 30. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški ligi NBA doma premagala Orlando Magic s 131:129. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je vodil zmagovito domačo zasedbo s 45 točkami, 15 podajami in devetimi skoki v 43 minutah igre. Dončiću, ki je tretjič zaporedoma igral najmanj 43 minut, je v napadu izjemno pomagal Tim Hardaway Jr. s 36 točkami, oba sta dosegla 54 od 70 točk Dallasa v drugem polčasu in 27 od 35 v zadnji četrtini. Dereck Lively II je dodal 20 točk in 11 skokov, Jalen Hardy pa 20, od tega 18 v prvem polčasu.

ADELAIDE - Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je po predzadnjem dnevu svetovnega prvenstva v razredu ilca 7, ki se končuje v avstralski Adelaidi, ostal drugi v srebrni skupini in skupno na 53. mestu. V prvi regati dneva je bil 16., v drugi pa je zmagal in ima 119 točk. Skupno vodstvo je obdržal domačin in aktualni olimpijski prvak Matt Wearn. Srebrni na prejšnjih SP in enkrat bronast ima 22 točk.

OTTAWA - V severnoameriški hokejski ligi NHL so odigrali en sam obračun. Ottawa Senators je v ponedeljek zvečer premagala Nashville Predators, na tekmi, na kateri je odločal podaljšek. Kanadska zasedba je slavila s 4:3, odločilni zadetek v podaljšku je dosegel Claude Giroux. Nashville bo naslednjo tekmo odigral v četrtek proti LA Kings Anžeta Kopitarja.

ABIDJAN - Slonokoščena obala, gostiteljica afriškega nogometnega prvenstva, je v osmini finala po enajstmetrovkah premagala branilce naslova iz Senegala s 5:4, redni del tekme se je končal z 1:1, in se uvrstila v četrtfinale. Zelenortski otoki so bili pred tem boljši od Mavretanije z 1:0. Četrtfinale so si pred tema tekmama že zagotovila tudi reprezentance Nigerije, Angole, DR Konga in Gvineje.

jz/am/jz
© STA, 2024