Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ATLANTA - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončič je v severnoameriški ligi NBA dosegel osebni rekord po številu točk. Na gostovanju pri Atlanta Hawks je k zmagi Dallas Mavericks s 148:143 prispeval kar 73 točk. S tem je popravil tudi rekord kluba in poskrbel za najboljši dosežek sezone v ligi. V zgodovini NBA sta več točk od Dončića na eni tekmi dosegla le legendarna Wilt Chamberlain, in sicer 100 in 78, ter Kobe Bryant 81.

MELBOURNE - Belorusinja Arina Sabalenka je zmagovalka uvodnega teniškega turnirja sezone za grand slam, odprtega prvenstva Avstralije. V finalu Melbourna je po uri in 16 minutah igre s 6:3 in 6:2 premagala Kitajko Qinwen Zheng. To je bil drugi naslov na OP Avstralije, potem ko je na tem turnirju slavila tudi lani.

DENVER - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL utrpeli nov poraz. V gosteh so z 1:5 izgubili proti ekipi Colorado Avalanche. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se v 19:04 minute na ledu ni vpisal med strelce ali podajalce. Kralji tako ostajajo pri 53 točkah. V pacifiški skupini so na četrtem mestu, v zahodni konferenci so sedmi.

CELOVEC - Slovenski deskarji Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik so se v kvalifikacijah paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju uvrstili v izločilne boje. Najboljši je bil Mastnak na osmem mestu, medtem ko se Rok Marguč z 19. edini od Slovencev ni prebil skozi kvalifikacije.

am/nem/lr/am
© STA, 2024