Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MAR DEL PLATA - Slovenska jadralka Lin Pletikos je v argentinski Mar del Plati, kjer se je zaključilo svetovno prvenstvo za olimpijski razred ilca 6 uvrstila na 61. mesto. Naslov je osvojila Danka Anne-Marie Rindom, podprvakinja je postala Američanka Charlotte Rose, bron pa je osvojila Belgijka Emma Plasschaert.

MELBOURNE - Srbski teniški igralec Novak Đoković bo prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, začel z dvobojem proti kvalifikantu. Na turnirju bosta v ženski konkurenci dve Slovenki. Kaja Juvan se bo uvodoma merila z 23. nosilko, Rusinjo Anastazijo Potapovo, Tamara Zidanšek pa z Argentinko Nadio Podorosko. Turnir se bo začel v nedeljo.

NEW YORK - Jayson Tatum je s trojko odločil derbi severnoameriške košarkarske lige NBA, v katerem je ekipa Boston Celtics po podaljšku premagala Minnesoto Timberwolves s 127:120 in ostala na čelu lige. Minnesota je druga in prva na zahodnem delu. Igrali sta tudi ta čas najslabši moštvi NBA, San Antonio Spurs so na krilih zvezdnika in francoskega novinca Victorja Wembanyame, ki je s 16 točkami, 12 skoki in 10 podajami dosegel prvi trojni dvojček v ligi, s 130:108 nadigrali Detroit Pistons, ki tako ostajajo pri le treh zmagah na repu lestvice. Wembanyama, ki je postal peti najmlajši v zgodovini NBA s trojnim dvojčkom, je igral le 21 minut.

DENVER - Hokejisti Colorada Avalanche so v severnoameriški ligi NHL dobili obračun zahodne konference z branilci naslova Vegas Golden Knights s 3:0. V noči na petek bo Anže Kopitar z Los Anegels Kings gostoval pri Florida Panthers.

LOS ANGELES - Los Angeles Clippers so podaljšali pogodbo s svojim 32-letnim zvezdnikom Kawhijem Leonardom, podrobnosti pa ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA ni sporočila. Ameriški mediji pa poročajo, da gre za triletno podaljšanje dogovora, po katerem bo Leonard dobil 152,4 milijona ameriških dolarjev oziroma skoraj 140 milijonov evrov.

STOCKHOLM - Nekdanji nogometni trener in selektor, Šved Sven-Göran Eriksson, je v pogovoru za švedski radio P1 razkril, da mu zaradi raka ostaja le še eno leto življenja. O bolezni so se pojavila namigovanja, ko je 75-letni strokovnjak zapustil mesto športnega direktorja pri Karlstadu, je poročalo več medijev, tudi nemška tiskovna agencija dpa.

jz/lr/jz
© STA, 2024