Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

KOPER/MARIBOR - Potem ko se je slovenskemu nogometnemu prvoligašu Kopru, ta čas tretjemu klubu državnega prvenstva pridružil Hrvat Fran Tomek, so kanarčki danes objavili, da so sklenili sodelovanje še z njegovim rojakom Petrom Petriškom. Enaindvajsetletni krilni napadalec je podpisal dveletno pogodbo. Mariborčani pa so sporočili, da Albanec Xhuliano Skuka zapušča klub.

ISTANBUL - Nekdanji portugalski nogometni selektor Fernando Santos je novi trener turškega prvoligaša Bešiktaša, so pozno v nedeljo sporočili iz kluba. Santos je bil nazadnje selektor Poljske, a so ga odpustili, ker mu ni uspelo reprezentance neposredno popeljati na euro 2024, marca jo čakajo dodatne kvalifikacije.

LJUBLJANA - Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek je še naprej vodilna na lestvici WTA. Po dobrih posamičnih nastopih na pokalu United je še nekoliko povišala prednost pred prvo zasledovalko, Belorusinjo Arino Sabalenka. Edina Slovenka med najboljšimi 100 igralkami je Tamara Zidanšek na 99. mestu.

LJUBLJANA - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki ga je na pokalu United presenetil Avstralec Alex de Minaur, v novi sezoni ostaja na vrhu svetovne lestvice ATP. Pred žrebom za prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, je drugi Španec Carlos Alcaraz, tretji pa Rus Danil Medvedjev. Med Slovenci ni preskokov, Blaž Rola je 447., Bor Artnak pa 529.

MELBOURNE - Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec bo morala še nekoliko počakati na prvenec v kvalifikacijah za nastop na odprtem prvenstvu Avstralije. V Melbournu jo je namreč organizatorjem zagodel močan dež, zaradi česar so vse današnje dvoboje prestavili na torek, vključno z obračunom 24-letne Ljubljančanke.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so v domači dvorani osvojili pomemben skalp. Na krilih 34 točk Dončića ter 35 Kyrieja Irvinga so s 115:108 premagali najboljšo ekipo zahodne konference, Minnesoto Timberwolves. Volkovi kljub porazu ostajajo prvi na zahodu z izkupičkom 25-10, Mavericks so šesti z 22-15.

WASHINGTON - Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL gostoval pri Washington Capitals in tudi tokrat ostal praznih rok. Prestolniki so na domačem ledu zmagali s 4:3 ter kraljem v boju za Stanleyjev pokal prizadejali še peti zaporedni poraz. Kopitar je s podajo za 1:1 v drugi tretjini dosegel točko.

zza/alz/zza
© STA, 2024