Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BELJAK - Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc, zmagovalka premierne turneje dveh večerov, je bila najboljša tudi v današnjih kvalifikacijah pred tekmo svetovnega pokala v Beljaku. Prevc je imela na koncu 4,4 točke naskoka pred domačinko Evo Pinkelnig, zmagovalko prejšnje tekme. Nika Križnar je bila v kvalifikacijah peta, Katra Komar 11., Ema Klinec 15., Ajda Košnjek pa 32.

LJUBLJANA - Vratar slovenske reprezentance in Atletica Madrida Jan Oblak je bil izbran za najboljšega slovenskega nogometaša leta 2023 v 16. izboru športnega dnevnika Ekipa SN. Matjaž Kek, slovenski selektor, je najboljši trener, Benjamin Šeško najboljši mladi nogometaš, nogometašica Lara Prašnikar, najboljši igralec domače lige pa Timi Max Elšnik.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi izkušeni Slovenec Anže Kopitar, so tokrat v severnoameriški ligi NHL doživeli poraz na domačem ledu. Ekipa s sredine lestvice vzhodne konference Toronto Maple Leafs je v Kaliforniji zmagala s 3:0. Kopitar je odigral 20:17 minute tekme in dvakrat streljal proti vratom tekmeca, a ni bil uspešen.

BRISBANE - Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka, ki si je turnir v Brisbanu izbrala za težko pričakovano vrnitev na teniška igrišča po 15 mesecih, je na turnirju WTA izpadla v drugem krogu. Osako je premagala 16. nosilka, Čehinja Karolina Pliškova. Japonka je po porazu dejala, da je izjemno razočarana, a že to, da je bila na igrišču, je bila zanjo osebna zmaga.

LONDON - Luke Humphries je prvič v karieri prevzel prvo mesto na svetovni lestvici v pikadu. Osemindvajsetletni Anglež z vzdevkom Cool Hand Luke bo od četrtka na vrhu lestvice, potem ko je v torek pozno zvečer v polfinalu svetovnega prvenstva s 6:0 v nizih premagal rojaka Scotta Williamsa. V finalu SP se bo pomeril z rojakom Lukom Littlerjem.

zza/jz/zza
© STA, 2024