Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Slovenski smučarski skakalci bodo na drugi tekmi turneje štirih skakalnic v nemškem Garmisch-Partenkirchnu ciljali na najvišja mesta. To so nakazale nedeljske kvalifikacije, ki jih je dobil Anže Lanišek. Na tekmi bodo nastopili še trije Slovenci, Timi Zajc je bil peti, Peter Prevc sedmi, Lovro Kos pa 15. Prva serija se bo začela ob 14. uri. Ženske danes čaka druga polovica turneje dveh večerov v Oberstdorfu. Posamična tekma se bo začela ob 16.15, kvalifikacije 75 minut prej. Skupno vodstvo bo branila zmagovalka tekme v Garmischu, slovenska najstnica Nika Prevc.

BRISBANE - Nekdanja številka ena ženskega tenisa Japonka Naomi Osaka se je po 15 mesecih odmora in rojstvu otroka uspešno vrnila na igrišče. Na turnirju v Brisbaneu je v uvodnem nastopu premagala Nemko Tamaro Korpatsch s 6:3 in 7:6, za zmago pa je potrebovala kar 2:48 ure hudega boja. V naslednjem krogu turnirja z nagradnim skladom 1,7 milijona ameriških dolarjev jo čaka Čehinja Karolina Pliškova.

NEW YORK - Hokejisti Bostona so na Silvestrovo gostovali v Detroitu in se veselili zmage s 5:3. Na 36 tekmah v sezoni so osvojili 50 točk in na vzhodu in v ligi za vsega točko zaostajajo za vodilnimi New York Rangers. Izjemna gneča pa vlada na vrhu zahoda. Vancouver in branilci iz Las Vegasa so bili ponoči sicer prosti, kar pa je izkoristil Colorado, ki je s 3:1 ugnal San Jose in se z omenjenima ekipa z 49 točkami izenačil na vrhu razpredelnice. Točko za vodilno trojko zaostajata Winnipeg in Dallas.

NEW YORK - Košarkarji Bostona so na Silvestrovo v ligi NBA ugnali San Antonio visoko s 134:101 in s šesto zaporedno zmago potrdili prvo mesto v ligi. Jayson Tatum je dosegel 25 točk, Jaylen Brown 24, Kristaps Porzingis pa je 14 točkam dodal devet skokov. Odločilna je bila tretja četrtina, ki jo je Boston dobil s 40:23.

ag/alz/ag
© STA, 2024