Michel: EU mora biti do leta 2030 pripravljena na širitev

Bled, 28. avgusta - Evropska unija mora biti do leta 2030 pripravljena na širitev, je v današnjem nagovoru na Blejskem strateškem forumu (BSF) dejal predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Do takrat pa morajo biti pripravljene tudi bodoče članice, je dodal. Pri tem morata obe strani opraviti svojo domačo nalogo, je še povedal.

Bled, Festivalna dvorana. Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023. Odprtje konference. Predsednik evropskega sveta Charles Michel. Foto: Nebojša Tejić/STA

Bled, Festivalna dvorana.
Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023.
Odprtje konference.
Predsednik evropskega sveta Charles Michel.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Bled, Festivalna dvorana. Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023. Odprtje konference. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Foto: Nebojša Tejić/STA

Bled, Festivalna dvorana.
Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023.
Odprtje konference.
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Bled, Festivalna dvorana. Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023. Odprtje konference. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Foto: Daniel Novakovič/STA

Bled, Festivalna dvorana.
Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023.
Odprtje konference.
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Bled, Festivalna dvorana. Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023. Odprtje konference. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Foto: Nebojša Tejić/STA

Bled, Festivalna dvorana.
Mednarodna konferenca Blejski strateški forum 2023.
Odprtje konference.
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2,460 znakov (brez presledkov) oziroma 433 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

blm/sk/sk
© STA, 2023

Na spletnih mestih STA uporabljamo spletne piškotke, potrebne za nemoteno delovanje vseh funkcionalnosti na straneh. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov na vseh spletnih mestih STA.

Želim izvedeti več