Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PARIZ - Kapetan francoske nogometne reprezentance Kylian Mbappe je že četrtič po vrsti postal najboljši igralec sezone francoskega nogometnega prvenstva ligue 1 v glasovanju igralcev. Mbappe je kljub 24 letom znova prispeval največji delež za zmagoslavje PSG, ki je osvojil rekordni 11. naslov francoskega prvaka.

KOČEVJE - V Kočevju so v nedeljo organizirali tretjo tekmo slovenskega pokala SloXcup in kategorije C1 Mednarodne kolesarske zveze Uci v gorskem kolesarstvu. V ženski konkurenci je slavila Tanja Žakelj po napetem dvoboju do zadnjega kroga, v moški pa Avstralec Sam Fox, medtem ko je bil najboljši Slovenec Rok Naglič na tretjem mestu.

LJUBLJANA - Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik, ki jo je na veliko sceno izstrelilo lansko tretje mesto na majorju The Chevron Championship v Kaliforniji, išče pot nazaj do takšnih dosežkov. Kot je sporočila 19-letna Slovenka, se ji je zaradi medicinskih vložkov v čevljih povsem podrl udarec, zdaj pa se počuti, kot da se mora znova naučiti igrati golf.

BAKU - V Bakuju se bo začelo svetovno prvenstvo v olimpijski različici taekwondoja. V prihodnjih dneh bo nastopila tudi četverica Slovencev - Ivan Konrad Trajković v kategoriji nad 87 kg, Patrik Divković do 87 kg, Domen Molj do 54 kg in Lin Kovačič do 74 kg.

am/alz/ag/zzb/zza/am
© STA, 2023