Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 26. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TRBIŽ - Slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča iz ekipe Jumbo-Visma in tekmece danes čaka kraljevska 19. etapa od Longaroneja do Tre Cime di Lavareda, dolga 183 km. Karavana bo že po tako zahtevnih zadnjih dneh morala premagati kar 5400 višinskih metrov, nato pa v soboto v kronometru sledi že najtežji vzpon na dirki na Svete Višarje.

KAMNIK - Kamniški odbojkarski klub Calcit Volley je za prihajajočo sezono podpisal pogodbo s slovensko reprezentantko Saro Najdič. Po štirih uspešnih sezonah v tujini se 28-letna mariborska odbojkarica težko pričakovano vrača v slovensko ligo in se bo pridružila kamniški ekipi, so sporočili iz Calcita.

BLED - Veslač Rajko Hrvat si je na domačem evropskem prvenstvu na Bledu priboril nedeljski finale med lahkimi skifisti. Ta bo na sporedu ob 10.51. Danes je prepričal s zanesljivo zmago v repasažu.

MILANO - Švicar Mauro Gianetti, direktor kolesarske ekipe UAE Team Emirates je v pogovoru za STA po včerajšnji 18. etapi dirke po Italiji dejal, da bo slovenski as Tadej Pogačar čez nekaj dni znova na kolesu. Vseeno pa v ekipi ostajajo previdni v napovedih, kje se bo v pripravah na dirko po Franciji 24-letnik s Klanca pri Komendi pojavil na startni listi.

RIM - Olimpijski prvak v teku na 100 m Marcell Jacobs, ki se ubada s poškodbo hrbta, je sporočil, da ne bo nastopil na nedeljskem mitingu diamantne lige v Rabatu. S tem bo odpadel eden od dveh predvidenih obračunov Italijana z Američanom Fredom Kerleyjem, s svetovnim prvakom v tej disciplini.

DALLAS - Hokejisti Dallas Stars so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL proti Vegas Golden Knights dosegli prvo zmago. Na četrti tekmi v domači dvorani so zvezde po podaljšku zmagale s 3:2 in zaostanek v boju na štiri zmage znižale na 1:3. Junak večera je bil Joe Pavelski, ki je dosegel odločilni gol z igralcem več na ledu.

BOSTON - Košarkarji Boston Celtics so bili po treh uvodnih porazih v finalu vzhodne konference končnice severnoameriške lige NBA proti Miami Heat že pod hudim pritiskom, zdaj pa jim gre iz tekme v tekmo bolje. Kelti so na peti tekmi v domači dvorani TD Garden zmagali s 110:97 in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 2:3.

zza/am/alz/ag/tb/lr/zza
© STA, 2023