Pregled - šport, 24. 5. (sreda)

Ljubljana, 24. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 24. maja.

DURBAN - Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v južnoafriškem Durbanu uvrstil v osmino finala. Hrastničan je za preboj med 16 najboljših igralcev sveta premagal Francoza Alexisa Lebruna, 18. igralca sveta, s 4:0 v nizih. Njegov naslednji tekmec bo peti igralec sveta, Kitajec Liang Jinkun.

MENGEŠ - Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je zabeležila drugo zmago v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo čez dobre tri tedne začelo v Ljubljani. Po dveh visokih porazih proti Madžarski je v Podčetrtku še v drugo premagala Hrvaško tokrat z izidom 81:71. Ob zmagi so bile najbolj razpoložene Eva Lisec s 14 točkami in osmimi skoki, Tina Jakovina z 11 točkami in Lea Debeljak z 11 točkami in osmimi skoki.

BUDIMPEŠTA - Slovenski nogometni reprezentanci do 17 let ni uspel velik podvig in se ni uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva na Madžarskem. V odločilni tekmi v Telkiju so varovanci Miše Brećka z 0:3 izgubili proti Italiji ter na koncu zasedli zadnje mesto v predtekmovalni skupini B.

BENETKE - Na kolesarski dirki po Italiji je bila 17., ravninska etapa po okusu sprinterskih specialistov. Njen zaključek je dobil domačin Alberto Dainese. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Primož Roglič, ki je v skupnem seštevku na tretjem mestu, za vodilnim Valižanom Geraintom Thomasom zaostaja 29 sekund.

LONDON - Slovenska ženska teniška reprezentanca je na žrebu v Londonu dobila tekmice v skupinskem delu zaključnega turnirja pokala Billie Jean King. Slovenija bo novembra v Sevilli v skupini igrala z Avstralijo in Kazahstanom.

VARAŽDIN - Slovenska ženska kegljaška reprezentanca se je na ekipnem svetovnem prvenstvu uvrstila v četrtfinale. Dosegla je tretjo zmago, tokrat je bila boljša od Češke s 7:1. S tem je osvojila prvo mesto v skupini. Slovenke se bodo v četrtek za polfinale pomerile z Romunijo.

MADRID - Španska nogometna zveza je izbrisala rdeči karton napadalcu Reala Madrida, Brazilcu Viniciusu Juniorju. Ta je v zadnjih dneh v ospredju zaradi rasistično usmerjenih žaljivk proti njemu na nedeljski prvenstveni tekmi v gosteh pri Valencii. Španska nogometna zveza je klub iz Valencie oglobila s plačilom 45.000 evrov kazni, pet naslednjih tekem pa bodo igrali ob zaprti južni tribuni domačega stadiona Mestalla.

am/ic/zza/lr/am
© STA, 2023