Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - V vrstah slovenskega nogometnega prvaka Olimpije iz Ljubljane so uradno potrdili, da bo ekipo v prihodnje vodil portugalski strokovnjak Joao Henriques. Ta bo na trenerskem mestu zamenjal Španca Alberta Riero, s katerim zeleno-beli kljub temu, da je osvojil tako prvenstvo kot pokal, niso podaljšali sodelovanja.

DURBAN - Na svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu v južnoafriškem Durbanu se bodo predstavili vsi štirje Slovenci. Nastopil bo tudi Darko Jorgić, ki se bo za preboj med 32 najboljših ob 20.30 pomeril s starim znancem, Portugalcem Tiagom Apolonio.

MIAMI - Trikratne prvake severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat le še ena zmaga loči od vstopa v veliki finale. Na tretji tekmi finala vzhodne konference so pred domačimi gledalci na Floridi zmagali s 128:102 proti Boston Celtics in v boju na štiri zmage povedli s 3:0.

LAS VEGAS - Moštvo Vegas Golden Knights je v finalu zahodne konference severnoameriške hokejske lige NHL povedlo z 2:0 v obračunu na štiri zmage. Zlati vitezi so pred selitvijo finala v Teksas zmagali s 3:2 po podaljšku proti Dallas Stars.

WASHINGTON - Američan Brooks Koepka je zmagovalec drugega velikega turnirja sezone v golfu, 105. prvenstva PGA na igrišču Oak Hill v Rochestru v ZDA. To je zanj peti major v karieri. Za zmago je prejel denarno nagrado v vrednosti 3,15 milijona dolarjev.

MIAMI - Slovenska golfistka Ana Belac je zasedla peto mesto na turnirju evropske serije Aramco, ki je potekal na igrišču Trump International v Palm Beachu. To je njena najvišja uvrstitev v karieri na evropski turneji.

am/am
© STA, 2023