Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

RIGA - Slovenska hokejska reprezentanca bo danes na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala peto tekmo. V Rigi bo tekmec Slovenije Latvija. Dvoboj se bo začel ob 15.20. Slovenija je na SP po štirih krogih edina ekipa, ki še nima niti točke.

DURBAN - Slovenski namiznoteniški igralci so dobili tekmece za uvodne dvoboje svetovnega prvenstva v Durbanu. Darku Jorgiću je žreb v prvem krogu namenil Argentinca Horacia Cifuentesa, Deniju Kožulu Japonca Mizukija Oikawa in Ani Tofant Hrvatico Ivano Malobabić.

MILANO - Organizatorji kolesarske dirke po Italiji so bili zaradi slabega vremena primorani skrajšati 13. etapo. Ta bo zdaj namesto 199 km dolga zgolj 74,5 km. Etapa se bo začela pod vznožjem gore Croix de Coeur. Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma) po 12 etapah na drugem mestu v skupnem seštevku za vodilnim, Valižanom Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers) zaostaja za dve sekundi.

RALEIGH - Hokejisti Florida Panthers so v končnici severnoameriške lige NHL šele po štirih podaljških dobili prvo tekmo finala vzhodne konference v Raleighu. Gostitelje, Carolina Hurricanes, so premagali s 3:2, junak večera pa je bil izkušeni Matthew Tkachuk, ki je gol za zmago panterjev dosegel v 20. minuti četrtega podaljška.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so zmagovalci tudi druge tekme finala zahodne konference proti Los Angeles Lakers, ki so se znašli v zelo slabem položaju v boju za naslov prvaka severnoameriške lige NBA. Denver, katerega član je tudi Slovenec Vlatko Čančar, je pred selitvijo v Los Angeles zmagal s 108:103 in v boju na štiri zmage vodi z 2:0. Čančar v Denverju znova ni zaigral.

zza/am/alz/tb/ad/jz/zza
© STA, 2023