Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Potem ko sta že znana finalista nogometne lige prvakov, bodo drevi znani še klubi, ki se bodo potegovali za končno zmago v evropski in konferenčni ligi. V evropski sta para povratnih polfinalnih tekem Bayer Leverkusen - Roma in Sevilla - Juventus, v konferenčni pa AZ Alkmaar - West Ham in Basel - Fiorentina. Vse tekme se bodo začele ob 21. uri.

RIGA - Slovenska hokejska reprezentanca bo danes na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala četrti dvoboj. Njen tekmec bo Češka, obračun se bo v Rigi začel ob 15.20 po slovenskem času. Slovenija je ena od dveh ekip na SP, ki po treh krogih še nista imeli nobene točke, druga je Nemčija v predtekmovalni skupini A v Tampereju.

LJUBLJANA - Slovenski hokejski reprezentant Žiga Pance bo nosil dres ljubljanske Olimpije vsaj do konca sezone 2025/26, so danes sporočili iz tabora zmajev. Dolgoletni reprezentant, udeleženec številnih svetovnih prvenstev in dvakratni olimpijec je bil član Olimpije že zadnje tri sezone, ta čas pa nastopa na SP elitne divizije v Latviji.

RIVOLI - Danes bo na 106. kolesarski dirki po Italiji na sporedu razgibana 12. etapa, ki bo kolesarje peljala od Braja do Rivolija. V skupnem seštevku je v vodstvu še naprej Britanec Geraint Thomas, ki ima pred slovenskim asom Primožem Rogličem dve sekundi prednosti.

RIM - Najboljša teniška igralka sveta Iga Swiatek in prva nosilka turnirja v Rimu z nagradim skladom 3.572.618 evrov je zaradi poškodbe deset dni pred Roland Garrosom predala četrtfinalni dvoboj proti Jeleni Ribakini. S tem se je Kazahstanka uvrstila v polfinale mastersa 1000, saj je Poljakinja predčasno končala dvoboj pri izidu 2:2 v tretjem nizu.

BOSTON - Košarkarji Miami Heat so v gosteh pri Boston Celtics z zmago s 123:116 začeli finale vzhodne konference. Za zmago je bila najbolj zaslužna učinkovita tretja četrtina, v kateri so gosti izničili tudi 13 točk zaostanka iz druge četrtine, Jimmy Butler pa je za šele osme nosilce končnice severnoameriške lige NBA dosegel 35 točk.

IMOLA - Potem ko so organizatorji dirke za veliko nagrado Emilije Romanje v formuli 1 v sredo zaradi obilnih padavin in poplav odpovedali dirkaški konec tedna, zdaj upajo, da bodo lahko podaljšali pogodbo z vodstvom F1 do 2026. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, si želijo pogodbo zaradi letošnje odpovedi podaljšati za leto dni.

zza/am/lr/jes/tb/ad/alz/zza
© STA, 2023