Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Velikana evropskega nogometa španski Real Madrid in angleški Manchester City se bosta danes ob 21. uri spopadla na prvi tekmi prvega polfinalnega obračuna letošnje izvedbe elitne lige prvakov. V sredo bo na vrsti še drugi polfinalni obračun, v katerem se merita italijanska mestna tekmeca Milan in Inter. Povratni polfinalni tekmi bosta 16. in 17. maja, finale pa 10. junija v Istanbulu.

BRDO PRI KRANJU - Nogometna zveza Slovenije je v soboto v Celju organizirala finale slovenskega pokala. Pokal, ki ga je osvojila Olimpija po zmagi z 2:1 nad Mariborom, je minil v znamenju izgredov navijačev in prekinitve po uri tekme, ko so Viole na igrišče zmetale kup pirotehnike in nekaj stolov. Pri NZS so napovedali temeljito analizo in revizijo organizacije.

SEUL - Slovenski odbojkar Matej Kök, ki ga je selektor Gheorghe Cretu uvrstil med 23 izbrancev za letošnjo reprezentančno akcijo, ima nove delodajalce. V prihodnji sezoni bo zdaj že nekdanji igralec ACH Volleyja oblekel dres južnokorejske zasedbe Woori Card Woori Won iz Seula, so sporočili iz odbojkarske zveze Slovenije.

KAIRO - Slovenska daljinska plavalka Špela Perše je bila zadovoljna s svojim nastopom na uvodni tekmi svetovnega pokala v Egiptu. Perše je v zelo vročem in vetrovnem vremenu ter valovitem morju na 10-kilometrski razdalji med 28 plavalkami zasedla 12. mesto.

LOS ANGELES - Košarkarje Los Angeles Lakers v končnici lige NBA proti prvakom Golden State Warriors le še ena zmaga loči od uvrstitve v finale zahodne konference. Na četrti tekmi so jezerniki po preobratu zmagali s 104:101 in v boju na štiri zmage povedli s 3:1. Le korak od konferenčnega finala so na vzhodu oddaljeni košarkarji Miami Heat, ki so na četrti tekmi dvoboja proti New York Knicks doma zmagali s 109:101.

EDMONTON - Hokejisti Edmonton Oilers, ki so v uvodnem krogu končnice severnoameriške lige NHL izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, so na tretji tekmi drugega kroga zahodne konference proti Vegas Golden Knights doma doživeli grenko razočaranje. Gosti iz ameriške kockarske Meke so namreč gladko zmagali s 5:1 in v boju na štiri zmage povedli z 2:1.

zza/ic/nem/zza
© STA, 2023