Pregled - šport, 6. 5. (sobota)

Ljubljana, 6. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 6. maja.

CELJE - Nogometaši Olimpije so po naslovu državnega prvaka osvojili tudi pokalni naslov. V finalu pokala Pivovarne Union so v Celju po podaljšku in dramatičnem razpletu premagali Maribor z 2:1 (0:0, 0:0).

PESCARA - Belgijec Remco Evenepoel je zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Italiji. V vožnji na čas od Fossacesie Marine do Ortone je ugnal Italijana Filippa Ganno in Portugalca Joaa Almeido. Edini Slovenec na dirki Primož Roglič je za zmagovalcem zaostal 43 sekund in zasedel šesto mesto.

ORMOŽ - Po rokometaših iz Celja, ki so na prvi polfinalni tekmi v Ormožu premagali Koprčane z 31:29, so se v veliki finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije uvrstili tudi gostitelji tekmovanja po zmagi nad Novomeščani s 26:22. Finale bo v nedeljo ob 17.30.

BEOGRAD - Košarkarji Cedevite Olimpiji so v Beogradu izgubili drugo tekmo četrtfinala lige Aba proti FMP s 96:102. O potniku v polfinale bo tako odločala tretja tekma, ki bo prihodnji konec tedna v Ljubljani.

CELJE - Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1. Za Prekmurke je to deseti naslov, Olimpija ostaja pri dveh.

ZAGREB - Slovenski veslač Rajko Hrvat se je med lahkimi veslači na svetovnem pokalu v Zagrebu veselil svoje druge zmage na tekmah te ravni, prve po sedmih letih.

MADRID - Finalni dvoboj na teniškem turnirju serije 1000 v Madridu med prvima igralkama sveta je dobila Belorusinja Arina Sabalenka. Vodilno igralko na lestvici WTA Poljakinjo Igo Swiatek je premagala po dveh urah in 27 minutah s 6:3, 3:6 in 6:3.

MIAMI - Mehiški dirkač Sergio Perez (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za nedeljsko dirko za VN Miamija. V prvi vrsti mu bo družbo delal Španec Fernando Alonso. Svetovni prvak, Nizozemec Max Verstappen bo dirko začel z devetega startnega mesta.

PHOENIX - Košarkarji Boston Celtics so v gosteh s 114:102 dobili tretjo tekmo polfinala vzhoda proti Philadelphia 76ers in v boju na štiri zmage povedli z 2:1. Medtem pa so na zahodu Denver Nuggets po dveh zmagah proti Phoenix Suns tokrat na gostovanju izgubili s 114:121, kljub temu pa v zmagah vodijo z 2:1. Slovenec Vlatko Čančar za Denver ni igral.

RALEIGH - Hokejisti Carolina Hurricanes so dobro izkoristili prednost domačega ledu v četrtfinalu prvenstva NHL. V polfinalu vzhodne konference so proti New Jersey Devils na drugi tekmi zmagali s 6:1. Prvo so orkani dobili s 5:1 in v boju na štiri zmage povedli z 2:0.

zzb/ad/lr/alz/zza/alz
© STA, 2023