Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je med finalisti za nagrado Lady Byng Memorial, ki jo podeljuje združenje novinarjev severnoameriške lige NHL. Nagrado prejme igralec, ki najbolj ponazarja športni duh ter gentlemansko vedenje ob visoki ravni hokejske igre. Poleg kapetana Los Angeles Kings sta za nagrado nominirana še Jack Hughes iz vrst New Jersey Devils in Brayden Point, član Tampa Bay Lightning. Za 35-letnega Hrušičana je to tretja nominacija, leta 2016 je v razvrstitvi tudi slavil.

PESCARA - Kolesarska ekipa Jumbo-Visma je za prihajajočo dirko po Italiji ostala brez dveh pomembnih pomočnikov za slovenskega asa Primoža Rogliča. Zaradi covida-19 sta brez mesta med osmerico ostala Nizozemec Robert Gesink in Norvežan Tobias Foss, je nizozemsko moštvo sporočilo na Twitterju. Že pred časom je odpadel Nizozemec Wilco Kelderman, ki ga je zamenjal Američan Sepp Kuss. Zdaj pa bosta na Giru namesto Gesinka in Fossa nastopila Nizozemec Jos van Emden in Avstralec Rohan Dennis.

NEW YORK/SAN FRANCISCO - Košarkarji Los Angeles Lakers so dobili prvo tekmo konferenčnega polfinala v končnici severnoameriške lige NBA proti Golden Statu. Jezerniki so v gosteh slavili s 117:112. Anthony Davis je bil pod košem nerešljiva uganka za Golden State, dosegel je 30 točk ob 23 skokih, 5 podajah in 4 blokadah. Na edini preostali današnji tekmi so New York Knicks izenačili serijo proti Miami Heat na 1:1 v zmagah, potem ko so na domačem parketu slavili s 111:105.

PHILADELPHIA - Kamerunski zvezdnik Joel Embiid je prvič v karieri postal najkoristnejši košarkar rednega dela severnoameriške lige NBA. Center Philadelphie 76ers je v glasovanju premagal Srba Nikolo Jokića iz Denver Nuggets in Grka Giannisa Antetokounmpa iz Milwaukee Bucks. Slovenski as Luka Dončić, ki igra za Dallas Mavericks, je bil v glasovanju osmi.

TORONTO/DALLAS - Hokejisti Floride Panthers so dobili prvo tekmo polfinala končnice v severnoameriški ligi NHL proti Toronto Maple Leafs. Panterji so bili v gosteh boljši s 4:2. Prvo tekmo polfinala zahoda je prav tako v gosteh proti Dallas Stars dobilo moštvo Seattle Kraken s 5:4. Odločilni gol je dosegel Yanni Gourde po 12 minutah podaljška. Za Dallas je vse štiri gole dosegel Joe Pavelski.

PARIZ - Paris Saint-Germain je za dva tedna suspendiral Lionela Messija, ker je brez dovoljenja kluba odpotoval v Savdsko Arabijo, poročajo francoski mediji. Športni časnik L'Equipe je ob tem danes zapisal, da je argentinski nogometni superzvezdnik na izhodnih vratih. Klub naj bi namreč že sprejel odločitev, da mu ne podaljša pogodbe.

alz/gj/alz
© STA, 2023