Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 2. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DENVER - Ekipa Denver Nuggets je v polfinalu zahodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Phoenix Suns s 97:87 in povedla z 2:0 v zmagah. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar ni igral za Denver. Na vzhodnem delu pa so na prvi tekmi polfinala igralci Philadelphie 76ers v Bostonu s 119:115 ugnali Celtics ter povedli z 1:0 v zmagah. Srbski center Nikola Jokić je z 39 točkami in 16 skoki vodil Denver do druge zmage. Po zaostanku sedmih točk je v drugem polčasu nanizal 26 točk in odločilno pripomogel k preobratu.

NEW JERSEY - Hokejisti New Jersey Devils so v odločilni sedmi tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NHL doma s 4:0 nadigrali New York Rangers in se prvič po letu 2012 uvrstili v drugi krog vzhodnega dela lige. Naslednji tekmec bo ekipa Carolina Hurricanes.

SHEFFIELD - Belgijec Luca Brecel osvojil naslov svetovnega prvaka v snookerju kot prvi igralec s celinskega dela Evrope doslej. V finalu prvenstvu v Sheffieldu je z 18:15 premagal štirikratnega prvaka, Angleža Marka Selbyja, in dobil denarno nagrado v višini 565.000 evrov. Osemindvajsetletni Brecel, devetopostavljeni igralec turnirja, je v moderni dobi tega športa eden redkih, ki ne prihaja iz Velike Britanije, pa je osvojil naslov na SP. Pred njim je to uspelo le Kanadčanu Cliffu Thorburnu (1980), Ircu Kenu Dohertyju (1997) in Avstralcu Neilu Robertsonu (2010).

jz/jz
© STA, 2023