Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SACRAMENTO - Košarkarji Golden State Warriors, aktualni prvaki severnoameriške lige NBA, so se po sinočnji zmagi v odločilni sedmi tekmi v seriji na štiri zmage proti Sacramento Kings s 120:100 uvrstili v drugi krog končnice na zahodu. Blestel je Stephen Curry, ki je dosegel rekordnih 50 točk na sedmi tekmi končnice. Na vzhodu sta prvo tekmo konferenčnega polfinala odigrala Miami Heat in New York Knicks. Uspešnejša je bila gostujoča ekipa iz Miamija, ki je zmagala s 108:101.

BOSTON - Hokejisti Floride Panthers v severnoameriški ligi NHL so v odločilni sedmi tekmi končnice v seriji na štiri zmage šokirali Boston Bruins. Na gostovanju je Florida slavila s 4:3 po podaljšku in tako v prvem krogu izločila najboljšo ekipo rednega dela. V drugi krog so napredovali še hokejisti Seattle Kraken, ki so v sedmi tekmi ugnali branilce naslova Colorado z 2:1.

BANJALUKA - Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel je bila konec tedna najboljša v seštevku treh izidov na mednarodnem mitingu 22. april v Banjaluki. Najbolj je vnovič prepričala z zmago na 200 m prosto in izidom 1:58,75. Slovenska reprezentantka je ob tem zmagala še na 50 m prosto s 25,76 in že v soboto s 55,16 na 100 m prosto.

SOFIJA - Slovenski olimpijec Ivan Trajković je konec tedna na taekwondo turnirju serije G1 v Sofiji v kategoriji nad 87 kg zasedel tretje mesto in osvojil nove pomembne točke za olimpijsko lestvico, ki odloča o nastopu v Parizu 2024.

nem/ag/nem
© STA, 2023