Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, so v prvem krogu končnice lige NHL na domačem ledu po podaljšku s 3:2 premagali Edmonton Oilers in dosegli drugo zmago v seriji. V boju na štiri zmage zdaj kralji vodijo z 2:1. Kopitar je podal pri prvem golu domače ekipe. Kralji so povedli v zadnji minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Matta Roya zadel Alex Iafallo. Nato pa je v drugi tretjini dvakrat za preobrat zadel Connor McDavid. Adrian Kempe je v 30. minuti izid izenačil. Po dvominutni kazni Ryana Nugent-Hopkinsa so imeli že po dveh minutah podaljška domači na voljo hokejista več na ledu, kar je izkoristil Trevor Moore.

MINNEAPOLIS - Košarkarji Denver Nuggets, za katere igra tudi Slovenec Vlatko Čančar, so na gostovanju pri Minnesota Timberwolves dosegli še tretjo zmago v prvem krogu končnice lige NBA. Po slavju s 120:111 so tako le še zmago oddaljeni od konferenčnega polfinala na zahodu. Čančar pri Denverju ni stopil na parket, s trojnim dvojčkom pa se je najbolj izkazal Nikola Jokić. Dosegel je 20 točk, 11 skokov in 12 podaj. New York Knicks so premagali Cleveland Cavaliers z 99:79 in povedli z 2:1 v zmagah, presenečenje pa so pripravili košarkarji Atlante. Hawks so namreč v svoji dvorani s 130:122 ugnali Boston in izid znižali na 1:2 v zmagah.

HACHIOJI - Slovenska plezalka Mia Krampl je v finalu prve tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v japonskem Hachiojiju brez osvojenega vrha zasedla šesto mesto. Golničanka je bila že v polfinalu šesta in si kot zadnja zagotovila nastop v popoldanskem finalu. V njem je bila s tremi osvojenimi vrhi najboljša Američanka Brooke Raboutou, druga je bila z enim osvojenim vrhom Nemka Hannah Meul, tretja pa domačinka Anon Matsufuji z doseženimi štirimi conami.

SUWON - Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu skupine B v diviziji I v Južni Koreji danes odigrala četrto tekmo in doživela tretji poraz. Slovenke so morale v Suwonu priznati premoč Italijankam, ki so bile boljše s 4:2. Za Slovenijo sta zadeli Arwen Nylaander za 1:2 v 11. minuti prve tretjine ter Sara Confidenti ob koncu druge minute druge tretjine za znižanje na 2:3. Italijanke so imele ves čas premoč na ledeni ploskvi, a so imele risinje v vratih znova razpoloženo Pio Dukarič, ki je obranila kar 62 strelov. Slovenke so na vrata Italijank sprožile deset strelov, od tega po prvih dveh tretjinah le štiri. Jutri Slovenke čaka še dvoboj z Britankami.

HOUSTON - Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je drugi dan prvega velikega turnirja sezone v Houstonu končala pri repu uvrščenih na 127. mestu in se ni uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Potem ko je prvi dan končala s šestimi udarci nad parom igrišča, je drugi dan porabila udarec manj za končnih +11. Po nepopolni polovici tekmovanja vodi A-lim Kim iz Južne Koreje z osmimi udarci pod parom. Korejki sledita domačinki Megan Khang in Lilia Vu s sedmimi udarci pod parom. Še udarec več zaostajata Američanka Nelly Korda in Tajka Paphangkorn Tavatanakit. Dvaintrideset tekmovalk mora drugo rundo še zaključiti, a to ne bo pretirano vplivalo na uvrstitve.

BEOGRAD - Bolgar Dobromir Karamarinov je bil na volilnem kongresu v Beogradu ponovno izvoljen za predsednika Evropske atletike (EA). Zvezo vodi od leta 2021, sedaj jo bo do leta 2027. Dobil je 28 glasov, njegov edini tekmec, Čeh Libor Varhanik, pa 21. Gregor Benčina, nekdanji predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) med leti 2013 in 2015 ni bil drugič izvoljen za člana izvršnega odbora.

alz/jz/alz
© STA, 2023