Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CELJE - Najboljša slovenska judoistka in nekdanja olimpijska prvakinja Tina Trstenjak je uspešno pravila še izpit za kontinentalno sodnico, gre za licenco za sojenje na velikih tekmovanjih. A kot pravi, je to le del njenega izobraževanja in vsaj kratkoročno te dejavnosti na tatamiju ne bo opravljala. Trenutno Tina Trstenjak v judu deluje kot supervizor na tekmah IJF in sodeluje z akademijo IJF, ki skrbi za izobraževanje trenerjev.

BARCELONA - Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki se je v severnoameriški ligi NBA sredi sezone pridružil Milwaukee Bucks, je s svojo novo ekipo eden od glavnih kandidatov za naslov. Šestintridesetletni Slovenec je v pogovoru za španski dnevnik Mundo Deportivo dejal, da se o nastopu za reprezentanco na letošnjem svetovnem prvenstvu še ni odločil.

NEW YORK - Hokejisti moštva New York Islanders so si z zmago nad Montreal Canadiens s 4:2 priigrali nastop v letošnji končnici severnoameriške lige NHL in rešili zadnje večje odprto vprašanje rednega dela lige.

TORONTO - Košarkarji moštva Chicago Bulls so v sredo v takoimenovanem play inu ugnali Toronto Raptors s 109:105 in obdržali možnost za nastopanje v končnici. Odločala bo petkova tekma z Miamijem, zmagovalec tega dvoboja pa se bo nato meril s prvo ekipo vzhoda Milwaukee Bucks in Goranom Dragićem. Na zahodu se bosta za zadnjo vstopnico v play offu in dvoboj z Denver Nuggets in Vlatkom Čančarjem pomerila Oklahoma City Thunder in Minnesota Timberwolves. Oklahoma je namreč ponoči ugnala New Orleans Pelicans s 123:118.

ag/zza/ag
© STA, 2023