Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 8. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić s svojimi Dallas Mavericks ne bo igral v končnici severnoameriški lige NBA. Njegovo moštvo je namreč na domačem parketu ponoči izgubilo proti Chicago Bulls s 112:115, 24-letni Ljubljančan pa je po odločitvi vodstva franšize igral le v prvi četrtini večera I Feel Slovenia in dosegel 13 točk, pet skokov in tri podaje. Največ minut doslej v dresu Milwaukee Bucks pa je ponoči odigral Goran Dragić. Ta je v povsem zdesetkanem moštvu odigral 25:33 minute in dosegel 14 točk, šest skokov in štiri podaje. Vseeno pa košarkar iz Kosez ni mogel preprečiti visokega poraza proti Memphis Grizzlies s 114:137.

BOGOTA - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je ostala brez polfinala na turnirju serije WTA 250 v kolumbijski Bogoti. V četrtfinalu turnirja na peščeni podlagi z nagradnim skladom 238.000 evrov je morala Konjičanka ponoči priznati premoč Američanki Peyton Stearns s 3:6, 6:2, 2:6.

LJUBLJANA - Znana je slovenska reprezentanca, ki bo nastopila na majskem svetovnem prvenstvu v judu v Dohi. Skupaj je za tekmovanje prijavljena deseterica tekmovalcev, šest judoistk in štirje judoisti. V ženski reprezentanci bo v najlažji kategoriji do 48 kg nastopala Maruša Štangar, do 57 kg Kaja Kajzer, do 63 kg Andreja Leški, do 70 kg Anka Pogačnik in do 78 kg Patricija Brolih in Metka Lobnik. V moški kategoriji je slovenski predstavnik v kategoriji do 60 kg David Štarkel, do 73 kg Martin Hojak in v težki kategoriji nad 100 kg Enej Marinič in Vito Dragič.

LJUBLJANA - KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije sta v petek zvečer dobila še drugi tekmi četrtfinala slovenske lige v futsalu in se uvrstila v polfinale. Tam ju čakata vodilni ekipi rednega dela Dobovec in Siliko Futsal. Dobovec se bo pomeril z Bronx Škofije, Siliko pa z Meteorplastom. Sevnica si je ponoči priigrala status prvoligaša.

AUGUSTA - Ameriški golfist Brooks Koepka je po nepopolnih dveh dneh prevzel vodstvo na mastersu v Augusti in ima z -12 tri udarce prednosti pred Špancem Jonom Rahmom ter štiri pred amaterskim prvakom Samom Bennettom. Tako visoko v Augusti amaterski igralec ni bil vse od leta 1956. Tiger Woods se bori za uvrstitev v drugi del tekmovanja in je trenutno 50. Masters v Augusti je sicer motilo vreme. Napovedani vihar, ki je ogrožal gledalce, je izruval tudi tri velike bore.

alz/ag/alz
© STA, 2023