Ljubljanski svetniki potrdili dvig takse za obravnavo pobud

Ljubljana, 20. marca - Ljubljanski mestni svetniki so na današnji seji sprejeli letni program športa v občini za letošnje leto, ki opredeljuje obseg sofinanciranja programov športa. Prav tako so podprli predlog o podražitvi takse za obravnavo pobud za spremembo podrobnejše namenske rabe v občinskem prostorskem načrtu in več prostorskih dokumentov.

Ljubljana, preddverje Magistrata.
Novinarska konferenca predsednika SD Ljubljana in ljubljanskega mestnega svetnika Marka Koprivca, na kateri je pojasnil svojo zahtevo, da se ga razreši s funkcije mestnega svetnika.
Predstavnik SD Ljubljana in ljubljanski mestni svetnik Marko Koprivc.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana.
Seja mestnega sveta Mestne občine Ljubljana (MOL).
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Svetniki so se seznanili s prenehanjem mandata vodji svetniškega kluba SD Marku Koprivcu. Kot je pojasnil v izjavi za javnost pred sejo, gre za posledico spremembe sistemskega navodila protikorupcijske komisije, po kateri funkciji mestnega svetnika in državnega sekretarja nista združljivi.

Potrdili so predlog občinskega prostorskega načrta, ki bo omogočil gradnjo dveh fakultet ob Biotehniškem središču in sklep, ki omogoča, da bodo lastniki Grand Plaza hotela najvišjo etažo lahko izkoristili kot gostinski prostor.

npe/zc/mo/mo
© STA, 2023