Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma s 4:1 premagali zadnjeuvrščeno ekipo vzhodne konference Columbus Blue Jackets. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 17 minutah in 45 minutah na ledu zadel gol. Povišal je vodstvo na 2:0 v osmi minuti druge tretjine, v kateri so domači za 40. zmago v sezoni dosegli vse štiri gole. Kralji so slavili še sedmič na zadnjih osmih tekmah, na vseh pa so dosegli vsaj točko. S tem sedaj le točko zaostajajo za vodilno ekipo pacifiške skupine ekipo Vegas Golden Knights, ki je z 2:7 izgubila proti Calgary Flames.

DETROIT - Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA v Detroitu premagali Pistons s 119:100. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je igral le minuto za zmagovalce in v tem času v statistiko vpisal skok. Igralci Milwaukee Bucks so doma izgubili proti Indiani Pacers s 123:139. Goran Dragić po podpisu pogodbe z Bucks še ni zaigral v novem dresu. Najkoristnejši igralec prejšnjih dveh sezon Nikola Jokić je bil med najzaslužnejšimi, da je po štirih porazih v nizu Denver prišel do nove zmage. Srb je bil s 30 točkami prvi strelec tekme, dodal je še 10 skokov in devet podaj. Nuggets so tekmecem pobegnili v zadnji četrtini, ki so jo dobili kar s 33:14. Denver je vodilna ekipa zahodnega dela lige, v celotni pa vodi Milwaukee.

VIKERSUND - Prvi trening smučarskih skakalk na letalnici v norveškem Vikersundu je bil zaradi dodatnega snega in slabih vetrovnih napovedi odpovedan, je sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis). Prestavljen je na soboto ob 10. uri. V Vikersundu se bo 15 najboljših tekmovalk v seštevku norveške turneje prvič v zgodovini na najvišji ravni pomerilo na letalnici. Skakali bosta tudi dve Slovenki, Ema Klinec in Nika Križnar.

LEON - Estonec Ott Tänak (M-Sport Ford) je prevzel vodstvo na reliju po Mehiki, tretji dirki svetovnega prvenstva, po prvih dveh etapah v v Guanajuatu. Vodilni v svetovni razvrstitvi po zmagi na reliju na Švedskem Tänak je 2,24 km dolgo progo na čas po ozkih ulicah in starih rudarskih rovih mesta prevozil pred Fincema Kallejem Rovanperäjem (Toyota) in Esapekko Lappijem (Hyundai). Francoz Sebastien Ogier (Toyota), ki lovi rekordno sedmo zmago na reliju v Mehiki, je peti.

BEOGRAD - Francoski košarkar Mathias Lessort, ki igra na mestu centra v beograjskem Partizanu, je dobil kazen prepovedi igranja na treh tekmah regionalne lige ABA in plačilo 10.000 evrov, je sporočilo vodstvo lige. V 21. krogu je v mestnem derbiju s Crveno zvezdo najprej odrinil, nato pa še udaril igralca Crvene zvezde Filipa Petruševa. Neljubi dogodek se je zgodil v ponedeljek, ko je Partizan ugnal Crveno zvezdo z 92:81. Mathias Lessort je dvoboj končal s 27 točkami in 8 skoki in bil osrednji igralec tekme, žal tudi takoj po koncu dvoboja, ko se je spravil na Petruševa. Najprej je dvakrat močno odrinil Petruševa, potem pa se ga je lotil še s pestmi. Ločili so ju soigralci, Lessort pa je nato odtekel z igrišča in zmago proslavil obdan z bučnimi navijači Partizana. Francoski center je sicer nekdanji igralec Crvene zvezde, zanjo je igral v sezoni 2017/18, v Partizanu je od leta 2021.

LOONDON - Angleški nogometni prvoligaš Crystal Palace je po 18 mesecih odpustil glavnega trenerja Francoza Patricka Vieiro, je danes potrdil klub. Trenerja so odpustili po sredinem porazu z Brightonom. Vieira je zamenjal Roya Hodgsona na mestu trenerja Crystal Palacea poleti 2021 in je Londončane v minuli sezoni popeljal do 12. mesta v premier ligi.

jz/am/alz/nem/jz
© STA, 2023