Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 13. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DOMŽALE - Slovenski košarkarski ekipi Helios Suns in Krka bosta imeli prihodnji mesec status prvih nosilcev na zaključnem turnirju lige Aba 2. Helios si je v rednem delu lige Aba 2 zagotovil prvo mesto in bo domači turnir odprl z obračunom proti osmouvrščeni severnomakedonski zasedbi Pelister Bitola. V spodnjem delu žreba bo drugopostavljena Krka igrala proti sedmouvrščeni črnogorski Sutjeski. Zmagovalec turnirja, ki bo na sporedu v Domžalah med 12. in 16. aprilom, bo prejel tudi povabilo za nastop v elitni ligi Aba v sezoni 2023/24.

LONDON - Spor med britansko medijsko hišo BBC in uglednim nogometnim voditeljem Garyjem Linekerjem je končan. Kot so danes sporočili iz britanske javne televizije, se bo nekdanji angleški nogometni reprezentant vrnil na program. Korporacija se je obenem opravičila za "morebitno zmedo, ki jo povzročajo siva področja" njenih smernic družbenih medijev.

DETROIT - Hokejisti Detroit Red Wings so zabeležili zmago proti vodilnemu moštvu severnoameriške lige NHL. Rdeča krila so bila namreč na nedeljski matineji s 5:3 boljša od Boston Bruins. Boston ima na vrhu vzhodne konference 105 točk. Po medsebojnem obračunu mu zdaj s po 94 točkami sledijo hokejisti Carolina Hurricanes in New Jersey Devils. New Jersey je bil namreč s 3:0 boljši od Caroline. V zahodni konferenci pa je vodstvo pred zasledovalci povečalo moštvo Vegas Golden Knights po zmagi nad St. Louis Blues s 5:3. Prednost pred Dallas Stars in Los Angeles Kings slovenskega asa Anžeta Kopitarja zdaj znaša tri točke.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets, vodilne ekipe zahodne konference, so v domači dvorani gostili Brooklyn Nets in ostali praznih rok. Gosti so na krilih 25 točk Mikala Bridgesa zmagali s 122:120, čeprav je Nikola Jokić za domače dosegel trojni dvojček. V ekipo Denverja se je po poškodbi vrnil Slovenec Vlatko Čančar. V šestih minutah je zgrešil vse tri mete na koš, v statistiko pa je vpisal en skok in dve osebni napaki. Zlata zrna so kljub trem zaporednim porazom še vedno na vrhu zahodne konference.

alz/zza/alz
© STA, 2023